Sari la conținut
Home » Limbajul trupului la pisici. De ce dau felinele din coadă

Limbajul trupului la pisici. De ce dau felinele din coadă

Limbajul trupului la pisici este unul complex, oricât de bine îți cunoști animalul de companie. Totdeauna, va fi ceva nou care te va surprinde. Din fire, pisicile sunt animale curioase, iar comportamentele lor nu sunt atât de ușor de descifrat.

Cel mai frecvent gest făcut de pisici este datul din coadă.

Cu ajutorul gesturilor și al limbajului corpului, animalele comunică atât între ele cât și cu oamenii. Pisicile sunt animale complexe, având o multitudine de gesturi, de la subtile până la foarte expresive. Aceste gesturi îi ajută pe stăpâni să le înțeleagă mai bine.

Pisicile au gesturi mai subtile decât câinii

Unii iubitori de animale sunt de părere că aceste semnale sunt mult mai subtile decât cele ale câinilor. De asemenea, pisicile sunt considerate ființe imprevizibile și pot ataca prin surprindere.

Însă, trebuie să înțelegem că este nevoie să ne înzestrăm cu răbdare și să fim mai vigilenți atunci când studiem limbajul corpului la pisici.

Limbajul trupului la pisici transmite multe lucruri prin intermediul cozii, iar o pisică dă din coadă din mai multe motive.

Face acest gest când este furioasă

Pisica care stă întinsă și începe să-și miște coada dintr-o parte într-alta continuu sau cu mișcări mici, acest lucru poate transmite că ceva sau cineva o deranjează. Este recomandat ca în această situație, pisica să fie lăsată în pace și să așteptați până se calmează.

Este speriată

Aceasta poate da din coadă și în situația în care este speriată. Spre deosebire de când este fericită, pisica poate face acest gest cu coada în jos, potrivit substantial.ro.

Este pregătită să vâneze

În situația în care aceasta dă din coadă și se leagănă dintr-o parte în alta, semnifică că este gata de vânătoare. Pe lângă cele sălbatice, acest comportament poate fi observat și la pisicile domestice când se joacă cu un șoarece sau o minge.

Este bucuroasă

Un alt motiv pentru care pisicile dau din coadă este pentru că sunt bucuroase. Acest gest poate fi observat, mai ales, în momentul în care vii acasă. Felina poate prezenta acest comportament chiar și atunci când își marchează teritoriul.

Dă din coadă atunci când se simte încrezătoare

Dacă pisicile dau din coadă, înseamnă că se simt încrezătoare când se plimbă prin casă. Totodată, acest gest este o modalitate prin care pisica poate comunica oamenilor că vrea să se joace.

Simte că este în siguranță

Când este mângâiată sau când toarce, pisica ta poate da din coadă. În acest context, ea transmite stăpânului că se simte în siguranță. De asemenea, ea poate da din coadă și atunci când doarme, transmițând, din nou, că este în siguranță.