Sari la conținut
Home » Un spaniol este capabil de gesturi extreme pentru a-și recupera patrupezii. Doarme la poarta adăpostului de animale

Un spaniol este capabil de gesturi extreme pentru a-și recupera patrupezii. Doarme la poarta adăpostului de animale

sursa foto - Sgorj.ro

Autoritățile române au ridicat mai mulți câini și mai multe pisici. David Manuel, un spaniol în vârstă de 51 de ani, a protestat timp de mai multe zile, la sfârșitul lunii trecute, la poarta adăpostului de animale din Uricani, în speranța că autoritățile române se vor îndura și îi vor înapoia acestuia animalele pe care le avea în grijă.

În perioada aceea, spaniolul a dormit timp de mai multe zile într-o rulotă parcată la poarta adăpostului de animale, solicitând să îi fie înapoiate animalele.

Autoritățile române i-au luat acestuia 15 dintre câinii de care avea grijă și 22 de pisici, pe motiv că animalele nu au fost îngrijite corespunzător, potrivit kanald.ro.

Cetățeanul spaniol a ajuns în România în urmă cu patru ani

Acesta a adunat, între timp где взять займ без отказа на карту , prea multe animale pentru posibilitățile de întreținere pe care le are, astfel că, autoritățile au hotărât că cel mai bine este să ia o parte dintre ele.

Această acțiune a fost demarată de către Poliţia Animalelor din Gorj și de către Direcţia Judeţeană de Management Integrat al Deşeurilor şi Protecţia Animalelor Gorj, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Cetățeanul spaniol trăia împreună cu animalele sale lângă o cabană a ocolului silvic, aflată în zona montană de la granița judeţelor Gorj şi Hunedoara. El avea statut de paznic voluntar și avea grijă de acea cabană.

Bărbatul lucrează voluntar la adăpostul de animale

Pentru a-și putea întreține animalele, David Manuel a lucrat ca voluntar, în timpul zilei, în adăpostul de animale, însă, după-amiază, adăpostul se închide și toți lucrătorii pleacă acasă.

Spaniolul susține că animalele care i-au fost luate au început să aibă probleme de sănătate și chiar să moară.

De asemenea, el a privit neputincios cum unul dintre câinii lui s-a stins din viață de parvoviroză, potrivit adevărul.ro.

„Stau de aproximativ o săptămână. Mă lasă să intru, să le dau mâncare. Eu vreau să-i iau şi să-i îngrijesc. Fără tratament, câinii mor. Eu fac orice pentru ei. Dorinţa mea ce mai mare este ca să scape cu viaţă. Nu ştiu ce şanse de supravieţuire au.

Sunt aproape leşinaţi şi sânge în cuştile în care stau. Au luat şi şase pisici care erau sub tratament“, a relatat spaniolul la sfârșitul lui lunii trecute.

Animalele i-au fost ridicate de autorități după ce el a plecat la magazin să le cumpere mâncare animalelor. De obicei, o parte dintre câini îl urmează, alții nu.

În ziua respectivă, a fost însoțit de câțiva câini pe care i-a închis în mașină, dar le-a lăsat geamurile deschise, temperatura nefiind ridicată în zonă de munte.

„Am coborât să fac cumpărături. Unii dintre câini mă urmează şi i-am închis în maşină. Am lăsat geamurile deschise, iar temperatura nu este ridicată acolo unde stăteam, fiind zonă de munte. Nu stăteau mult în maşină.

În maxim două ore mă întorceam. Ei stăteau liberi şi asta este dorinţa mea. Când am venit, nu mai era niciun animal. Au luat 15 câini, dintre care nouă sunt acum bolnavi de parvoviroză“ a susținut spaniolul.

David Manuel a venit ca turist în anul 2018. De atunci a rămas în România. A fost militar și a acționat în  Legiunea Străină. Totodată, el spune că nu se poate lipsi de animalele sale.

„Am venit ca turist în anul 2018. Nu aveam niciun animal, nu aveam nimic. Am început să iau animalele de pe stradă, pui aruncaţi, deoarece îmi era milă de ei. Anul trecut, am încercat să-i duc în Spania, dar nu am fost lăsat deoarece aveam prea mulţi. Aşa că am rămas aici şi am stat în rulotă iarna trecută, fără căldură, ca să nu-i las pe drum.

Stăteam la doi kilometri de drumul public ca să nu deranjez pe cineva. A fost foarte greu, deoarece nu aveam căldură. Pentru mine, animalele sunt suflete. Eu nu sunt deasupra lor. În rulotă, animalele dormeau pe canapea şi eu stăteam pe jos, deoarece îmi pasă mult de ele şi sunt ca şi copiii mei“.

David primește susținere din partea FPAM

Autoritățile române au ridicat mai mulți câini și mai multe pisici. Ca urmare a acestei acțiuni, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a avut o reacție pe o rețea de socializare.

„Militia Animalelor Gorj fura câinii unui proprietar. Îi plasează într-un adăpost despre care nu cunoaște nimic. Adăpostul autorizat „la comandă” de niște impostori din DSVSA este un focar de infecție.

La preluare și la intrarea în adăpostul mizerabil, care are contract cu CJ Gorj, câinii erau sănătoși tun. La câteva zile de la „cazare” câțiva au contactat boli grave și acum sunt la limita supraviețuiriI”, se afirmă în mesajul postat.

Totodată, Carmen Șerbănoiu, președintele  Asociaţiei „Pro Animals“ din Gorj, consideră că animalele au avut parte de o îngrijire optimă înainte să fie duși în adăpost: „Este aberant să fie luaţi dintr-un mediu normal în care au spaţiu de mişcare, mâncare suficientă, îngrijire medicală şi să fie duşi într-un adăpost şi au început să moară.

Este strigător la cer. Sunt extrem de revoltată ca urmare a acestei situaţii creată artificial de către cele două instituţii. Este exces de gel. Pur şi simplu, i-au furat câinii şi pisicile. A avut un şoc când a văzut toate animăluţele încărcate în maşini.

Tehnicianul veterinar de la adăpost ne-a confirmat că atunci când au fost aduse erau foarte sănătoase. Din păcate, o parte parte din animale s-au îmbolnăvit şi au început să moară. Sunt câteva plângeri penale făcute“.

Reprezentanții Poliției Gorj au răspuns în urma acestui fapt: „La data de 20 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în zona Câmpuşel din comuna Peştişani, un bărbat, ar fi campat o rulotă şi două autoturisme, adăpostind mai multe animale în interiorul  acestora, fără să beneficieze de apă şi mâncare şi fără a le asigura un adăpost corespunzător.

Având în vedere starea de pericol în care se aflau animalele, poliţiştii au emis ordin de plasare a acestora într-un adăpost public, pentru o perioadă de 45 de zile, atât pentru cele 22 de exemplare feline, cât şi pentru cele 15 exemplare canine, toate de rasă comună.

Întrucât la nivelul judeţului Gorj nu este înfiinţat un adăpost  propriu pentru plasarea animalelor în regim de urgenţă, prin intermediul lucrătorilor Direcţiei Judeţene de Management Integrat al Deşeurilor şi Protecţia Animalelor din cadrul Consiliului Judeţean, s-a reuşit plasarea exemplarelor canine în Adăpostul Uricani, iar exemplarele feline la Centrul Chinologic Sălaj, în conformitate cu prevederile  art. 24^1 alin. 2 lit. g din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

La momentul plasării exemplarelor canine în Adăpostul Uricani starea de sănătate a acestora era foarte bună şi niciun exemplar nu avea nevoie de îngrijiri medicale.

Facem precizarea că din momentul plasării animalelor, competenţa Poliţiei încetează, Consiliile Judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au obligaţia de a asigura, cu caracter continuu şi permanent serviciile publice de adăpostire a animalelor ce fac obiectul ordinului de plasare în adăpost.”

Pe de altă parte, Luis Popa, Direcţia Judeţeană de Management Integrat al Deşeurilor şi Protecţia Animalelor Gorj, nu a vrut să comenteze situaţia, dar susţine că animalele sunt bine: Nu am fost anunţaţi că s-a întâmplat ceva cu câinii.

Conform contractului, cei de la centru erau obligaţi să ne anunţe. (…) Pozele de la postarea respectivă pe Facebook nu coincid cu realitatea. Comparaţi pozele de la Uricani şi să mi se arate unde este un zid între cuşti”, conform adevărul.ro.