Sari la conținut
Home » Întâmlare neobișnuită în China. Pățania unui chinez care a speriat găinile vecinului său

Întâmlare neobișnuită în China. Pățania unui chinez care a speriat găinile vecinului său

Cea mai bătrână găină din lume. cocoș și găină; sursă foto: superfarmland.com

Există un vechi proverb chinezesc care spune: „Omoară puiul ca să sperii maimuța.” În traducere aproximativă, înseamnă că cea mai bună modalitate de a intimida un rival mare este să distrugi unul mai mic.

Dar ce se întâmplă după aceea? Se pare că un bărbat din China tocmai a aflat. Într-un caz cel puțin bizar relatat de presa de stat din China, un bărbat identificat doar cu numele de familie Gu a fost condamnat săptămâna aceasta la închisoare după ce un tribunal l-a găsit vinovat că a speriat de moarte 1.100 de găini care aparțineau unui vecin cu care se afla în conflict.

Un tribunal din China a fost condamnat la închisoare pentru că a speriat…găini

Cei doi s-ar fi certat de când vecinul, Zhong, a tăiat fără permisiune copacii lui Gu în aprilie 2022. Instanța din comitatul Hengyang din provincia Hunan din centrul Chinei a auzit că Gu ar fi răspuns strecurându-se de mai multe ori în ferma de pui a lui Zhong în timpul nopții, în mai multe rânduri.

Nu este clar care au fost intențiile lui Gu, dar lanterna pe care a folosit-o a provocat panică în rândul numărului de păsări și, în timp ce viețuitoarele s-au înghesuit de frică într-un colț, sute dintre ele au murit în strivirea care a urmat.
Prima dată când Gu a pătruns pe proprietatea vecinului său, a provocat un incident în care au murit 500 de găini. El a fost reținut de poliție și obligat să-i plătească lui Zhong o despăgubire de 3.000 de yuani (436 de dolari).

Dar nu s-a oprit aici și s-a întors a doua oară pe proprietatea lui Zhong, de data aceasta omorând 640 de găini. Marți, tribunalul din Hengyang a decis că Gu i-a provocat în mod intenționat „pierderi de proprietate” lui Zhong. Autoritățile chineze au declarat că cei 1.100 de pui morți au fost estimați la o valoare totală de 13.840 de yuani (2.015 dolari).

Instanța a dispus ca Gu să execute șase luni de închisoare cu un an de probațiune o sentință care, potrivit acesteia, a ținut cont de remușcările pe care Gu le-a arătat pentru fapta sa, potrivit wionenews.com.