Sari la conținut
Home » 1.000 de suflete au fost salvate!

1.000 de suflete au fost salvate!

1.000 de suflete au fost salvate!

1.000 de suflete au fost salvate! Poliția din China a reușit să salveze aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, potrivit unui anunț din presa locală. Acest demers a avut loc după ce activiști pentru drepturile animalelor au furnizat informații cruciale autorităților la începutul acestei luni.

Operațiunea a avut loc în orașul Zhangjiagang, situat în provincia Jiangsu din estul Chinei, unde ofițerii au interceptat o mașină folosită pentru a colecta și transporta pisici capturate.

1.000 de suflete au fost salvate!

Camionul era destinat sacrificării acestor animale, iar carnea lor urma să fie vândută ca și cea de porc sau oaie.

Fără intervenția autorităților, acestea ar fi fost pregătite pentru a fi comercializate sub diferite forme culinare. Precum frigărui de porc și miel sau cârnați.

Ulterior, autoritățile și organizațiile agricole au găsit un adăpost pentru aceste pisici. Au împiedicat astfel un complot care ar fi putut genera profituri de până la 20.500 de dolari.

Totuși, nu s-au făcut mențiuni cu privire la arestări. Nici cu privire la statutul acestor animale, dacă erau vagabonde sau animale de companie.

Activiștii pentru drepturile animalelor au observat inițial transportul unui mare număr de cutii de lemn sigilate ce conțineau numeroase pisici în apropierea unui cimitir.

Ei au patrulat străzile timp de șase zile și, când camionul a început să se îndrepte către abator, au intervenit și au alertat poliția.

Imaginile publicate în presă arată pisicile salvate care au fost aduse într-un adăpost

Imaginile publicate în presă arată pisicile salvate care au fost aduse într-un adăpost și odihneau în cuști mai spațioase.

Un activist a explicat că, pe piață, jumătate de kilogram de carne de pisică se vindea pentru aproximativ 4 dolari.

Sub eticheta de carne de oaie sau porc. După procesare, fiecare pisică cântărea aproximativ patru până la cinci kilograme.

Această situație a declanșat o nouă preocupare cu privire la drepturile animalelor și la siguranța alimentară în rețelele de socializare chineze, făcând ca mulți să solicite o mai mare implicare și supraveghere din partea autorităților.

China s-a confruntat în trecut cu numeroase scandaluri legate de siguranța alimentară, iar lipsa unei legi generale pentru protecția animalelor de companie a atras critici din partea grupurilor de protecție a animalelor, conform g4media.ro.