Sari la conținut
Home » Igienă dentară: 7 moduri de a păstra dinții câinelui tău curați. Simplu și eficient

Igienă dentară: 7 moduri de a păstra dinții câinelui tău curați. Simplu și eficient

Top nume de câini în anul 2023

Ne place când cățeii noștri au zâmbetul acela alb ca perla, nu-i așa? Înseamnă că dinții și gingiile lor sunt în formă bună, iar acesta este un indicator bun pentru sănătatea lor generală. Dar să păstrăm acești dinți frumoși și curați nu este atât de ușor pe cât ne-am dori să fie.

Nu toată lumea are răbdarea de a peria dinții câinelui și unii câini pur și simplu nu tolerează o curățare dentară. Doar pentru că nu puteți peria dinții câinelui dumneavoastră, totuși, nu înseamnă că puteți neglija sănătatea sa dentară.

Dacă actul de a spăla dinții câinelui dumneavoastră îi va provoca stres și anxietate serioasă, este timpul să luați în considerare o altă opțiune. Am adunat șapte modalități alternative de a menține dinții câinelui tău curați.

1. Ce spune medicul veterianr despre aditivii pentru apă

Poate că una dintre cele mai simple modalități de a îmbunătăți sănătatea dentară a câinelui tău este să folosești un aditiv pentru apă. Acești aditivi pot conține ingrediente cum ar fi enzimele care ajută la descompunerea plăcii bacteriene, în timp ce alte ingrediente ajută la împrospătarea respirației câinelui dumneavoastră.

Deși medicul veterinar sugerează că aditivii de apă nu înlocuiesc examenele dentare regulate, aceștia pot ajuta la prevenirea acumulării excesive de placă.

Aceștia modifică pH-ul salivei câinelui dumneavoastră pentru a ajuta la ruperea biofilmului care duce la acumularea plăcii și a tartrului în primul rând, iar acest lucru poate face ca dinții câinelui dumneavoastră să nu aibă nevoie de curățare mai mult timp.

Cea mai bună parte? Multe dintre aceste produse au un gust redus sau deloc, ceea ce înseamnă că este posibil ca animalul de companie nici nu-și dă seama că există un aditiv în apa lor.

2. Aditivi și suplimente alimentare

În aceeași ordine de idei ca și în cazul aditivilor pentru apă pentru câinele dumneavoastră, luați în considerare aditivii și suplimentele alimentare. Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că sănătatea intestinală ghidează sănătatea noastră generală și, de asemenea, pe cea a câinilor noștri.

Asta înseamnă că ne ghidează și sănătatea noastră orală și de aceea vedeți atât de multe suplimente care merg pe alimente pentru a ajuta la menținerea dinților câinelui dumneavoastră curați și a respirației proaspete.

Aditivii alimentari sunt produse care sunt concepute pentru a fi răspândite peste mesele obișnuite ale câinelui dumneavoastră, adăugând beneficii nutriționale suplimentare pentru o mai bună sănătate orală, îmbunătățirea funcției digestive și multe altele.

Aceștia pot veni în diferite consistențe și prezentări, de la o simplă pudră care poate trece complet neobservată de câinele până la un aditiv alimentar mai elaborat, pe care animalul de companie îl consideră un tratament special la masa sa.

3. Tratamente pentru controlul tartrului

O altă opțiune pentru a ajuta la prevenirea acumulării plăcii și a tartrului pe dinții câinelui dumneavoastră este să treceți la tratamentele pentru controlul tartrului. Din nou, aceste tratamente nu înlocuiesc nevoia de curățări dentare regulate, dar pot ajuta la prevenirea acumulării excesive de tartru.

Un lucru de care trebuie să fiți conștienți cu privire la tratamentele dentare este că acestea conțin adesea mai multe calorii decât vă dați seama. Desigur, acest lucru este valabil pentru majoritatea tratamentelor pentru câini, dar tot ar putea deveni o problemă dacă nu sunteți atent. La fel ca în cazul oricăror alte dulciuri, oferiți-i dulciuri dentare câinelui dumneavoastră doar cu moderație.

Dacă vă aflați în prezent în procesul de dresaj al câinelui dumneavoastră și folosiți zilnic bunătăți de dresaj, luați în considerare posibilitatea de a schimba micile bunătăți de dresaj cu bunătăți mai mici pentru controlul tartrului. La urma urmei, dacă animalul de companie se bucură deja de dulciuri, de ce să nu faceți ca aceste dulciuri să fie, de asemenea, benefice pentru sănătatea și bunăstarea lor!

4. Oase crude

Tratamentele dentare nu sunt singura modalitate de a ajuta la prevenirea acumulării de placă pe dinții câinelui dumneavoastră, îi puteți oferi și oase crude. Înainte de a ieși și de a cumpăra oase crude pentru câinele tău, totuși, trebuie să te gândești la tipul și mărimea potrivită a osului pentru câinele tău în particular.

Dacă vă cumpărați oasele de la magazinul de animale de companie, este posibil ca acestea să fie etichetate pentru a vă anunța pentru ce mărime de câine sunt recomandate.

5. Spumă dentară

La fel cum aditivii din apă ajută la împrospătarea respirației câinelui și la menținerea curățeniei dinților și gingiilor, spuma dentară oferă beneficii similare. Pentru a folosi spuma dentară, pur și simplu trageți înapoi buzele câinelui dumneavoastră și pulverizați-o pe dinți și gingii acestuia. Pentru cele mai bune rezultate, căutați un produs complet natural.

Aceste produse se dovedesc adesea a fi mai puțin eficiente decât multe dintre celelalte de pe această listă, ceea ce înseamnă că nu vor face probabil o schimbare semnificativă în ceea ce privește sănătatea orală a câinelui pe cont propriu. Cu toate acestea, ele sunt o completare excelentă pentru a stimula îngrijirea oferită de o altă opțiune de pe această listă.

6. Jucării dentare

În cazul în care animalul de companie nu te lasă să îl speli pe dinți, probabil că nu va avea probleme în a accepta o nouă jucărie. Există multe jucării pentru câini pe piață care oferă beneficii de curățare a dinților. Aceste jucării oferă o suprafață texturată care funcționează prin răzuirea ușoară a tartrului moale pe măsură ce câinele dumneavoastră mestecă jucăria și vin în mai multe forme, inclusiv piele crudă, nailon și cauciuc.

Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și modele diferite, de la jucării mai moi, prietenoase cu cățelușii, pentru noul membru blănos al familiei dumneavoastră, până la jucării foarte durabile, construite cu gândul la cei mai puternici mestecatori.

7. Modificări în alimentație

În plus față de trecerea la dulciuri și oase dentare, efectuarea de schimbări în dieta câinelui poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății dentare a acestuia. Dacă vă faceți cercetări, veți descoperi că mulți producători de hrană pentru câini oferă o formulă de sănătate dentară care include crochete de dimensiuni mai mari pentru a freca placa de pe suprafața dinților. Dacă sunteți interesat să treceți la o formulă de sănătate dentară pentru câinele dumneavoastră, căutați un produs care să poarte pe ambalaj sigiliul de aprobare al Consiliului de Sănătate Orală Veterinară (VOHC).

Sănătatea dentară este la fel de importantă și pentru câinele dumneavoastră. Nu numai că trebuie să vă duceți câinele la medicul veterinar pentru controale dentare regulate, dar ar trebui să luați în considerare utilizarea unora dintre metodele de mai sus pentru a menține sănătatea dentară a câinelui între vizite, porivit petguide.com.