Sari la conținut
Home » Hrănește-ți pisica într-un mod interactiv. Stimulează-i comportamentul pozitiv

Hrănește-ți pisica într-un mod interactiv. Stimulează-i comportamentul pozitiv

Pisicile sunt vânători înnăscuți și au nevoie de exerciții zilnice. O modalitate simplă de a crește cantitatea de activitate din ziua pisicii dumneavoastră este să nu mai hrăniți pisica într-un castron și să îi permiteți să „vâneze” pentru a-și lua masa.

În loc să puneți pur și simplu mâncarea pisicii într-un castron sau pe o farfurie, puteți canaliza instinctul natural de vânătoare al felinei achiziționând sau chiar puteți crea dumneavoastră puzzle-uri de hrănire. Acest lucru transformă ora mesei într-un joc interactiv, adăugând îmbogățire zilei pisicii dvs.

Cum să hrăniți pisica într-un mod mai interactiv

Puteți crea cu ușurință puzzle-uri pentru ca pisica să vâneze dulciuri în care să vâneze dulciuri prin refolosirea cutiilor care vă sunt livrate. Luați cutiile goale și fie le lăsați deschise, fie tăiați găuri în ele în care pisica poate „pescui” cu labele în ele.

Apoi, puneți în cutii o parte din crochetele pisicii pentru masă. Răspândiți mâncarea prin mai multe cutii de diferite dimensiuni și găuri de diferite forme, pisica va avea o masă interactivă care îi oferă exercițiu mental și stimulare.
Puteți să vă hrăniți pisica cu hrană umedă și să faceți în continuare ca ora mesei să fie interactivă.

Dacă mustăcioasa mănâncă hrană umedă pentru o parte sau pentru toate mesele sale, este încă posibil să adăugați îmbogățirea la rutina de hrănire. Puteți crea, de asemenea, hrănitori lenți pentru hrana umedă prin utilizarea sigură pentru alimente a plăcilor de silicon, a cupcakes și a matrițelor pentru prăjituri.

Folosiți oportunitățile de căutare pentru a vă hrăni pisica

Achiziționați-le în diferite forme în secțiunea de copt sau de gătit din majoritatea magazinelor. Prin răspândirea hranei umede, formele și textura siliconului oferă pisicii ceva interesant de lins, iar ea va trebui să se străduiască să scoată toată mâncarea din diferitele colțuri. Cele mai multe dintre aceste forme sunt lavabile în mașina de spălat vase, ceea ce le face ușor de curățat și de sterilizat după hrănire.

În plus față de utilizarea sau confecționarea de puzzle-uri pentru hrănirea pisicii dumneavoastră, puteți crea mai multe experiențe de vânătoare pentru pisicile dumneavoastră folosind mobilierul pentru pisici pe care îl aveți deja în casă.

Luați crochetele premăsurate ale pisicii și împrăștiați-le în tunelur, în copacii pentru pisici sau în alte zone de cățărare. Aceasta este o modalitate excelentă de a crește nivelul general de activitate fizică a pisicii dumneavoastră, deoarece va trebui să meargă în căutarea mesei în loc să mănânce doar din farfurie.

Supravegheați pisica în timp ce „vânează” pentru masa lor

Adăugarea îmbogățirii la ora de hrănire este distractivă pentru majoritatea pisicilor. Cu cât pisica are mai multă practică, cu atât mai bine se va pricepe să „vâneze” mâncarea. În timp, puteți începe să extindeți căutările/puzzle-urile pe care le oferiți pentru a le face mai complicate.

Asigurați-vă că vă supravegheați pisica în timp ce „vânează” pentru masa lor pentru a vă asigura că pisica dvs. își găsește toată mâncarea și că primește suficientă hrană. Dacă aveți mai multe pisici, în general este mai bine să le țineți separate în timpul mesei.

Acest lucru este valabil mai ales dacă ascundeți mâncare pentru ca pisica dumneavoastră să o caute. Astfel, vă veți asigura că fiecare pisică primește porția corespunzătoare de hrană pentru fiecare masă. De asemenea, va preveni conflictele sau intimidarea între pisici în timp ce acestea își vânează mesele, potrivit catster.com.