Sari la conținut
Home » Focul de artificii, cauza morții unui biet cățel! Distracție pentru oameni, chin pentru animale

Focul de artificii, cauza morții unui biet cățel! Distracție pentru oameni, chin pentru animale

  • de

Focul de artificii, cauza morții unui biet cățel! Distracție pentru oameni, chin pentru animale.

Povestea tragică a unei cățelușe care a murit din cauza zgomotului prea puternic al artificiilor!

Cel mai important lucru este, în momentul în care un câine se sperie, să nu îl certăm, dar nici să îl luăm în brațe, să îl alintăm. În psihologia canină, a-l mângâia semnifică o recompensă. La nivelul subconștientului său, el va asocia starea de frică cu o recompensă.

Zgomotele prea puternice provoacă un stres incredibil câinilor, pisicilor şi altor animale mici pe care le ţinem acasă: în unele cazuri, animalele mor literalmente de frică. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi cu acest patruped care, speriat de zgomote, şi-a dat ultima suflare în braţele stăpânului său.

Magui a suferit un atac de cord cauzat de sunetul prea puternic al focurilor de artificii!

În Esquel, Argentina, o cățelușă pe nume Magui a suferit un atac de cord din cauza sunetului prea puternic al artificiilor. Totul s-a întâmplat pe 14 decembrie, iar Maguì s-a stins din viață în timp ce proprietarul o îmbrăţişa, încercând să o calmeze. Din păcate, dragostea din acel moment nu a ajutat inima lui Maguì să reziste fricii. Dar, în faţa zgomotului neîncetat al petardelor şi al artificiilor, nu mai era nimic de făcut.

Potrivit livebizmedia.com, familia a împărtăşit povestea pe reţelele de socializare printr-o postare foarte emoţionantă şi câteva imagini cu Maguì; prin mărturia lor, au vrut să tragă un semnal de alarmă pentru conştientizarea efectelor focurilor de artificii de la sfârşitul anului asupra câinilor:

„Era prietena noastră iubită! Se numea Maguì şi a murit. Era bătrână şi îngrozită de focurile de artificii. Nu am ştiut unde să o ascund în timp ce ceilalţi se distrau. Ea a suferit un infarct, şi deşi am sunat la toţi medicii veterinari din Esquel să ne ajute, nimeni nu a venit! Căţeluşa a murit în braţele fiului meu, implorându-mă să sun pe cineva care s-o ajute”.

Pentru noi, focul de artificii poate însemna distracție pe moment, însă e atât de necesară această distracție, dacă ea aduce și moartea unor animale? Ne putem lipsi de această „distracție” pentru a proteja niște animale speriate.