Sari la conținut
Home » Exclusiv! Video cu animalul care a fost văzut doar de două ori în ultima sută de ani

Exclusiv! Video cu animalul care a fost văzut doar de două ori în ultima sută de ani

sursă foto: people.com

La fel cum noi resimțim efectele încălzirii globale prin temperaturi neobișnuit de ridicate și furtuni mai severe, din păcate, și animalele le resimt. Un exemplu în acest sens, pe care probabil îl cunoașteți deja, este cel al urșilor polari. Aceștia își pierd casele odată cu topirea gheții.

Animalul sălbatic care a fost văzut doar de două ori în ultima sută de ani

Între cantitatea nebună de ploi și zilele înnorate pe care le-a primit California în acest an, există în mod surprinzător un alt lucru care se află în fruntea listei de neobișnuit pentru acest stat. Pentru doar a doua oară în 100 de ani, a fost observat un ghiocel rar (n.r cel mai mare animal din familia nevăstuicilor)

Pe parcursul lunii mai, acest ghiocel a fost observat de trei ori în total. Au fost două observări separate în Pădurea Națională Inyo și apoi o a treia în Parcul Național Yosemite. Iată videoclipul transmis de ABC7 cu una dintre apariții și, credeți-ne, nu vreți să ratați acest lucru.

Departamentul de Pescuit și Faună Sălbatică din California, cu ajutorul experților în lupi din cadrul Serviciului Forestier al SUA, a analizat videoclipurile și fotografiile. Aceștia au confirmat că era, de fapt, un ghiocel (n.r. animal care face parte din specia nevăstuicilor) prin mărimea, forma corpului, culoarea și mișcarea animalului.

Suntem absolut uluiați de faptul că aceasta este doar a doua oară în 100 de ani când un ghiocel a fost observat. Aceasta a fost prima dată din 2008, iar înainte de aceasta, a fost în anii 1920.

Ghioceii pot călători pe distanțe mari, ceea ce face probabil ca cele mai recente apariții să fie toate ale aceluiași animal”, a declarat Daniel Gammons, cercetător principal de mediu la CDFW, într-un articol publicat de KRON4. „Deoarece doar două exemplare de ghiocei au fost confirmate în California în ultimii 100 de ani, aceste ultime detecții sunt interesante”.

Nu interveniți niciodată asupra faunei sălbatice

Ghioceii sunt reperați de obicei în Canada și Alaska. În articol se precizează că există populații mici localizate în lanțurile muntoase Rocky și Cascade Oregon a cunoscut recent și el o observare rară de ghiocei.  În California, Departamentul de Pescuit și Faună sălbatică recomandă oamenilor să trimită o observație în sistemul lor de raportare, ceea ce le va permite să investigheze. Și, bineînțeles, nu interveniți niciodată asupra faunei sălbatice.

Un ghiocel a fost reperat în stat între 2008 și 2018, începând cu Pădurea Națională Tahoe, au declarat oficialii. Wolverinul de luna trecută este probabil unul diferit, deoarece durata de viață a animalului este de obicei de 12-13 ani. Cel mai recent ghiocel pare să fie un mascul tânăr care caută un partener. Animalul a fost observat de două ori în Pădurea Națională Inyo și o dată în Parcul Național Yosemite.

„Este foarte interesant și surprinzător”, a declarat Daniel Gammons, cercetător principal de mediu în cadrul Departamentului de Pescuit și Faună Sălbatică din California.

Masculii de ghiocei se plimbă prin teritorii uriașe – cu ușurință câteva sute de kilometri pătrați – iar căderile abundente de zăpadă din această iarnă din vestul țării ar fi putut crea „poduri de habitat” pentru ghiocei, a declarat Gammons. Animalul ar fi putut călători din lanțurile muntoase Rocky și Cascade, sau de la o distanță atât de mare precum Canada sau Alaska.

Oficialii din domeniul vieții sălbatice încearcă să obțină un specimen de păr sau de excremente de ghiocel pentru teste genetice. Specia – cel mai mare membru terestru al familiei nevăstuicilor – este listată ca fiind amenințată în conformitate cu California Endangered Species Act.