Sari la conținut
Home » Un cățel curajos a fost filmat în timp ce rezista în fața unei haite de lupi. Cum a reușit să scape de ei? Video

Un cățel curajos a fost filmat în timp ce rezista în fața unei haite de lupi. Cum a reușit să scape de ei? Video

Imaginile surprind un patruped curajos în timp ce rezista în fața unei haite de lupi. Acestea sunt documentate de Paolo Forconi, un localnic din Abruzzo, în sudul Italiei. Filmarea arată trei lupi care fac tot posibilul să se agațe de cățelușul tenace care încearcă să se furișeze printr-un gard de sârmă ghimpată, ceea ce îi și reușește.

Câinele, probabil un patruped de pază a animalelor sau un câine utilitar, a fost filmat în timp ce rezista în fața unei haite de lupi prin folosirea unor tertipuri și tehnici.

Patrupedul a luat-o la fugă de-a lungul gardului, cu lupii pe urmele sale, iar, în mod miraculos, a reușit să găsească o deschidere suficient de mare în gard pentru a sări prin ea.

După evadare, cățelușul a ieșit de acolo, sprintând spre siguranță în timp ce trioul se uita la el. Din ce putem vedea, se pare că tenacele câine a reușit să scape nevătămat.

Forconi a precizat că lupii au fost rareori văzuți în zonă în anii precedenți, dar au fost atrași recent de animalele din zonă.

Lupii italieni, cunoscuți și sub numele de lupi din Apenini

Sunt o subspecie de lup cenușiu originară din Italia. Canidele au fost decimate de campanii de otrăvire și împușcare pe scară largă după cel de-al Doilea Război Mondial, reducând populația la mai puțin de 100 de indivizi.

La începutul anilor 1970 au fost lansate măsuri stricte de protecție, iar în prezent, o populație sănătoasă de aproximativ 2.000 de lupi cutreieră țara, locuind în principal în Munții Apenini și Alpii de Vest.

Cu toate acestea, încă se confruntă cu amenințări, inclusiv vânătoarea ilegală și persecuția, iar fermierii fac presiuni continue pentru sacrificarea animalelor care interferează cu efectivele lor de animale. În prezent, Comisia Europeană despăgubește fermierii și proprietarii de animale pentru „daunele” cauzate de carnivorele mari, cum ar fi lupii.