Este sezonul reproducerii. Ce fac crocodilii pentru a-și găsi partenere!

Un crocodil a speriat turiștii din Australia . Dimensiunile unui crocodil a creat teamă în rândul australienilor. Sa vezi o reptilă de 350 de kilograme cum se plimbă nestingherită prin parc nu e o glumă.

Imensa reptilă care are o lungime de 4,4 metri și 350 de kilograme a fost prins în Parcul Natural Flora River, Australia.

Pentru a transporta reptila într-un loc mai sigur, rangerii au folosit o remorcă de mari dimensiuni pentru a transporta reptila uriașă, pe care au legat-o zdravăn de fiarele trailerului, relatează publicația Daily Mail.

Înspăimântătoarea reptilă a fost dus la o fermă, pentru a fi folosit într-un program de reproducere. Reptilele crescute sunt folosite pentru carnea lor, dar și pielea este foarte apreciată pentru marochinărie.

Este sezonul reproducerii. „Sperăm că-și va face o iubită, la crescătorie” a glumit rangerul Burke.

„Turiștii se duc până la râu, chiar în zona unde l-am găsit”, a spus rangerul John Burke, pentru ABC News.

Turiștii trebuie să fie mai atenți în prejma apei, pentru că vremea foarte caldă determină reptilele să iasă la soare pentru a se încălzi.

„Este și sezonul de reproducere, iar acum crocodilii, în special masculii mari, merg din loc în loc pentru a-și găsi partenere” a explicat rangerul.

Crocodilii sunt capturați folosindu-se cuști mari scufundate în apă, în care se află momeala – cum ar fi porci sălbatici sau bucăți de carne.

Crocodilul trăia în râul Flora, iar responsabilii cu siguranța oamenilor și a animalelor sălbatice susțin că nu au văzut unul atât de mare în acea zonă, potrivit stirileprotv.ro.

Un expert australian a atras atenția că atacurile crocodililor s-ar putea înmulți în contextul accentuării încălzirii globale. Zoologul Adam Britton a afirmat cu puțin timp în urmă că, pe măsură ce valorile de temperatură cresc, crocodilii vor înainta în regiuni noi, pe care nu le-au populat niciodată.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da