Sari la conținut
Home »  De ce să nu ai o șopârlă animal de companie?

 De ce să nu ai o șopârlă animal de companie?

De ce să nu ai o șopârlă animal de companie? Sursa foto: Argiba AnimalZoo

De ce să nu ai o șopârlă animal de companie? Șopârla cu barbă a câștigat popularitate datorită aspectului său unic și naturii aparent docile. Cu aspectul lor distinctiv și comportamentele captivante, aceste reptile au cucerit inimile multor oameni.

Cu toate acestea, deși șopârlele cu barbă pot părea companii atrăgătoare, o privire mai atentă dezvăluie o serie de motive convingătoare pentru care nu sunt alegerea ideală pentru animale de companie – în primul rând, niciun animal nu ar trebui ținut captiv.

De ce să nu ai o șopârlă animal de companie?

În plus, șopârlele cu barbă au diete foarte specializate care le fac greu de îngrijit corespunzător. Acest lucru duce și la habitatul lor, care rareori imită cu adevărat natura tipică a mediului lor. În cele din urmă, acestea prezintă riscuri pentru sănătate pentru oameni.

Deși atracția de a avea o șopârlă cu barbă poate fi puternică, este esențial să luați în considerare în mod critic aceste factori înainte de a aduce una în casa dumneavoastră.

1. Mâncăcioasă pretențioasă

Această șopârlă cu barbă „foarte defensivă” se luptă în incinta sa. De la alegerea pretențioasă a hranei până la disconfortul evident, această șopârlă nu vrea să fie ținută captivă.

2. Salmonela

În 2020, CDC a emis o avertizare după ce mulți oameni au contractat salmoneloză. Acest focar a fost legat de cei care aveau șopârle cu barbă și arici în casă.

3. Industria animalelor de companie pentru reptile

Atunci când cumpărați animale precum șopârle cu barbă, este greu să le găsiți în altă parte decât în magazinele mari de animale. Aceste magazine nu tratează bine șopârlele cu barbă și alte reptile.

Șopârlele au nevoie de atenție specială

4. Șopârlă decedată din cauza neglijenței

Această șopârlă cu barbă este prezentată decedată într-un scurt clip YouTube. Persoana arată șopârla cu barbă decedată pe o bucată de plastic. Pe lângă decesul său, această șopârlă cu barbă era gravidă, iar toți puii săi au murit.

5. Șopârlă cu barbă agresivă

Această șopârlă cu barbă agresivă îi arată repetat stăpânului său că nu vrea să fie atinsă sau ridicată. Cu toate acestea, el încearcă să o ridice.

Atracția de a deține o șopârlă cu barbă este incontestabilă, aceste reptile vin cu un set de provocări și riscuri care ar trebui luate în serios.

De la nevoile lor alimentare specializate la complexitățile cerințelor de habitat și potențialele pericole pentru sănătate pe care le prezintă. Calea de a deveni un proprietar responsabil de șopârlă cu barbă este plină de complexități. În cele din urmă, niciun animal nu ar trebui ținut în captivitate inconfortabilă, conform onegreenplanet.org.