Sari la conținut
Home » Două motive îngrijorătoare când pisica toarce

Două motive îngrijorătoare când pisica toarce

Două motive îngrijorătoare când pisica toarce. Majoritatea persoanelor consideră că atunci când o pisică toarce înseamnă că este fericită. Acest lucru este total fals. Există și alte motive pentru care o pisică să manifestează așa.

Te-ai întrebat vreodată de ce torc pisicile? Dacă ai și tu una acasă, află că nu doar atunci când sunt fericite scot aceste zgomote. Mai jos ți-am explicat cele cinci cauze identificate, două motive îngrijorătoare când pisica toarce au fost găsite.

Motivele îngrijorătoare pentru care pisica toarce

Din păcate, atunci când o felină scoate un asemenea zgomot, poate fi și de rău.

Pisica toarce dacă îi este foame sau vrea ceva

Atunci când pisica ta este înfometată, va scoate niște sunete mai înalte. Astfel, felina ta va încerca să imite vocea unui copil și să îți atragă atenția.

Pisica toarce când nu se simte bine

Multe pisici torc atunci când sunt rănite. Potrivit studiilor exista două teorii ce explica acest comportament: fie pisicile încearcă să se calmeze singure și e echivalentul suptului degetului la copii, fie torsul le ajută să se vindece mai repede.

Motivele bune pentru care pisica toarce

Așa cum am spus nu toate motivele pentru care pisica toarce trebuie să ridice semne de îngrijorare. Există și motive bune pentru carea aceasta se pune pe tors. Trebuie să fim atenți însă la sunetele pe care le scoate pentru a identifica diferența

Pisica toarce când comunică cu un membru al familiei sale

Pisicile pot toarce la doar câteva zile după ce se nasc. E modul lor de a comunica și a-și anunța mama că se simt bine. Mama, la rândul ei, toarce pentru a-și liniști puii și pentru a-i face să se simtă confortabil.

Pisica toarce când este fericită

Daca felina ta stă cu burta în sus, ochii aproape închiși, nu își mișcă deloc coada și toarce încet, e echivalentul unui zâmbet mare. Așadar, atunci când o iei în brațe și începe să toarcă, încearcă să îți spună că e fericită.

Pisica toarce când alăptează

Și în timp ce alăptează, pisicile încep să toarcă. Se spune că torsul este şi un mod prin care felinele comunică cu puii ei.

Ce se întâmplă când o pisică toarce

Conform oamenilor de știință, creierul pisicii trimite semnale către muşchii laringelui şi diafragmei. Aceştia se contractă şi restricţionează fluxul de aer, pentru ca ulterior să se relaxează pentru a lăsa aerul să treacă iar. Contracţiile au loc la 25-150 de vibraţii pe secundă şi cauzează o scurtă separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului să apară atât în timpul inspiraţiei cât şi al expiraţiei.