Sari la conținut
Home » De ce este pisica mea agresivă dintr-o data? Avem răspunsuri

De ce este pisica mea agresivă dintr-o data? Avem răspunsuri

Pisicuța care stă cu botul pe labe.

De ce este pisica mea agresivă? Agresivitatea pisicilor este mai frecventă decât credeți. Specialiștii în domeniu susțin că este al doilea cel mai frecvent comportament întâlnit la pisici.

Dar de obicei există un motiv în spatele lui. Iată care sunt cele mai comune motive care pot stârni agresivitatea pisicii tale:

De ce este pisica mea agresivă: Joaca

Unele pisici nu au petrecut prea mult timp în preajma altor feline sau oameni. Ca urmare, pot încerca să se joace dur. Adesea se ascund și vă urmăresc înainte de a se năpusti asupra dumneavoastră.

Frica

Pisicile speriate pot deveni agresive ca un mijloc de protecție. Pisicuța dumneavoastră poate că a auzit un zgomot puternic. Sau poate că nu vrea să intre în cușca lor pentru a merge la veterinar.

Mângâierea nedorită

Agresivitatea indusă de mângâieri apare atunci când pisica nu se bucură de acele sesiuni de îmbrățișare la fel de mult ca și dumneavoastră. Nu este clar de ce unele feline manifestă agresivitate indusă de mângâiere. Dar aceasta poate apărea dacă pisica este suprastimulată sau în timpul sesiunilor de toaletare.

De ce este pisica mea agresivă: Agresiune redirecționată

De ce este pisica mea agresivă? Pisicuță care atacă sursă foto: New Scientist
De ce este pisica mea agresivă? Pisicuță care este gata de atac

Este posibil să nu fi fost nimic greșit din ceea ce ați făcut. Acest tip de agresivitate apare atunci când pisica nu-și poate descărca agresivitatea pe sursa directă. Cum ar fi o altă pisică apărută în curte, când tu devii țapul ispășitor.

Durere

Uneori, pisicile devin agresive dacă au dureri. Ele pot șuiera, mai ales dacă atingeți zona care vă doare.

Teritoriul

Pisicile au spațiile lor. Dacă încalci un loc pe care ele îl râvnesc, pot deveni agresive.

Cum știi că pisica a devenit brusc agresivă?

Deși agresivitatea pisicilor este frecventă, nu toate felinele au astfel de maifestări. Un atac poate părea întâmplător, dar este posibil ca animalul să-ți fi trimis de ceva vreme semnale de nemulțumire.

Este posibil să fi ratat unul dintre aceste semne de avertizare?

  • Pupile dilatate sau contractate
  • Poziție și coadă rigidă
  • Privire directă
  • Mârâituri sau miorlăituri puternice
  • Ridicarea cozii
  • Coadă stufoasă
  • Poziției ghemuitî
  • Mustăți retrase

Fiți atenți la limbajul corporal al animalului dvs. de companie în continuare. Dacă acest lucru continuă să se întâmple aparent fără niciun avertisment, vizitați veterinarul. Este mai bine să verificați dacă animalul dvs. de companie nu are o afecțiune de bază care cauzează agresivitatea bruscă, susțin cei de la pawtracks.com