Sari la conținut
Home » Noi cercetări asupra semnificației torsului la pisici! Se pare că nu înseamnă doar fericire

Noi cercetări asupra semnificației torsului la pisici! Se pare că nu înseamnă doar fericire

Noi cercetări asupra semnificației torsului la pisici! Se pare că nu înseamnă doar fericire.

Sunt mai multe semnificații asupra acestui proces! 

Cercetările mai amănunțite arată că torsul unei pisici provine, de fapt, de la mușchii laringelui. Mișcarea felinelor determină dilatarea și contractarea glotei (partea laringelui care înconjoară corzile vocale), în timp ce aerul vibrează de fiecare dată când pisica inspiră sau expiră.

Chiar dacă oamenii de știință sunt acum destul de siguri că acesta este procesul prin care apare torsul, nu există încă un răspuns definitiv cu privire la ceea ce declanșează răspunsul. Cel mai probabil, sunt de părere cercetătorii, este vorba despre un oscilator neural din creierul pisicii.

Semn al plăcerii și mulțumirii? Noi cercetări asupra semnificației torsului

Oamenii percep torsul pisicii ca semn al plăcerii sau al mulțumirii. Însă pisica toarce și când este speriată sau amenințată. Torsul poate fi înțeles și ca o modalitate de a cere de mâncare.

Pisica toarce nu doar când este fericită, ci și când suferă de durere, când este bolnavă sau rănită, sau chiar când este aproape de moarte. După numeroase studii, s-a demonstrat că torsul joacă un rol important în procesul de vindecare a pisicii.

Este știut faptul că pisica are un rol important în reducerea stresului și a tensiunii stăpânilor, iar acest fapt este îndeplinit cu ajutorul torsului. Torsul pisicii este un stimul care ajută oamenii să se calmeze.