De 17944 Vizualizari

Știi de ce TORC PISICILE? Oamenii de știinta au explicația

Labutele pisicii

Știi de ce TORC PISICILE? Oamenii de știinta au explicația! Pisicile sunt printre cele mai iubite animale de companie, insa multi habar nu au motivul pentru care micutele feline torc.

De ce torc pisicile? Specialistii spun ca este un semn ca se simt bine. Un semn ca pisica se simte confortabil! Insa exista si alte situatii in care pisicile torc, cum ar fi momentul in care alapteaza.

Se spune ca torsul este si un mod prin care pisica comunica cu puii ei, scrie observator.tv.

sofisticat pisici main coon british shorthair sphinx (67)

Oamenii de stiinta explica torsul pisicii astfel: creierul pisicii trimite semnale catre muschii laringelui si diafragmei. Acestia se contracta si restrictioneaza fluxul de aer, pentru ca ulterior sa se relaxeaza pentru a lasa aerul sa treaca iar. Contractiile au loc la 25-150 de vibratii pe secunda si cauzeaza o scurta separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului sa apara atat in timpul inspiratiei cat si al expiratiei.

Procesul de toarcere a pisicilor e considerat in primul rand un proces de comunicare, de transmitere a unor mesaje in functie de intensitate

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X