Sari la conținut
Home » De ce se cațără pisicile în copaci? Când este nevoie să interveniți

De ce se cațără pisicile în copaci? Când este nevoie să interveniți

pisicuță care cască: sursă foto: lovetoknowpets.com

De ce se cațără pisicile în copaci? Există mai multe motive pentru care pisicile se cațără în copaci. Majoritatea au legătură cu tacticile de prădător sau de apărare. Pisicilor, ca prădători, le place să își înțeleagă bine mediul înconjurător. Fiind animale de talie mică, câmpul lor vizual este considerabil mai mic decât mediul exterior al curților sau cartierelor lor.

Deși pisicile sunt prădători, ele sunt, de asemenea, vulnerabile la atacurile animalelor mai mari. Cum ar fi câinii sau chiar alte pisici. Un copac oferă adesea o ascunzătoare sigură față de orice câine care se întâmplă să treacă prin zonă.

În sălbăticie, pisicile se urcă în copaci pentru a le oferi un loc de odihnă sau de somn care să fie în afara razei de acțiune a prădătorilor. De asemenea, le ajută să își mascheze prezența.

Cum se pot cățăra în copaci?

Pisicuță blocată în copac
Pisicuță blocată în copac cu ochii căprui

Pisicile sunt cățărători naturali și își folosesc ghearele retractabile pentru a se agăța de trunchiurile și ramurile copacilor. Deși sunt cățărători agili, uneori se pot bloca. Sau le este greu să coboare din cauza distanței dintre ramuri. Pentru a asigura siguranța prietenului dvs. felin, monitorizați-l îndeaproape în timp ce se cațără. Și oferiți-i o cale de coborâre dacă este necesar.

De ce se cațără pisicile în copaci?

Uneori, pisicile se urcă în copaci după păsări și veverițe. În mod frecvent, o pisică va fi puțin prea entuziasmată de posibilitatea unei mese libere. Această situație poate duce la o situație nefericită pentru celălalt animal, dar uneori și pentru pisică.

Unele pisici se pot urca în copaci pentru distracție. Sau eventual pentru a lucra la îmbunătățirea abilităților lor de cățărare. Pisicuțele își testează frecvent abilitățile încercând să se cațere pe orice, de la biblioteci la copaci.

Exersarea cățăratului este bună pentru pisici; le poate îmbunătăți forța și flexibilitatea. Totodată, le învață o abilitate defensivă importantă.

De ce nu poate coborî

Dacă o pisică s-a urcat într-un copac uneori nu mai poate coborî. Ghearele pisicii se curbează spre interior, permițându-i să se agațe de suprafețe în timp ce urcă. Din păcate, această proprietate nu ajută deloc animalul să coboare. În cele din urmă, cele mai multe pisici prinse în capcană fie vor sări din copac, fie își vor da seama că pot coborî mergând  încet. Oricum ar fi, o pisică urcată într-un copac nu este, de obicei, un motiv de panică. Sunt animale inteligente și își vor da seama cum să coboare mai devreme sau mai târziu, potrivit pettable.com.