Sari la conținut
Home » Cum să construiți un plan de pregătire pentru situații de urgență și pentru animalele de companie

Cum să construiți un plan de pregătire pentru situații de urgență și pentru animalele de companie

sursă foto: dogtime.com; câțel care a supraviețuit cutremurului dint Turcia

Dezastrele naturale, cum ar fi uraganele, cutremurele și inundațiile, se pot produce brusc și, uneori, fără prea multe avertismente. De aceea, este atât de important să aveți un plan de pregătire în cazul unei astfel de urgențe.

Este posibil să aveți deja unul pentru dumneavoastră și familie, dar existența unui plan de urgență care să includă și animalele de companie vă va ajuta să asigurați siguranța tuturor membrilor gospodăriei în cazul unei evacuări, când timpul este esențial.

sursă foto: rover.com; ce trebuie să conțină kitul de salvare pentru animalele de companie
sursă foto: rover.com; ce trebuie să conțină kitul de salvare pentru animalele de companie

Ce trebuie să conțină kitul de salvare pentru animalele de companie

Întocmirea unui plan de pregătire pentru situații de urgență și colectarea proviziilor necesare pot părea copleșitoare și știm că aceste scenarii pot fi înfricoșătoare când te gândești la ele. Dar cu cât începeți mai devreme să „sperați la ce e mai bine și să vă planificați pentru ce e mai rău”, cu atât mai bine pregătiți veți fi dumneavoastră, familia și animalele de companie în caz de urgență.

Acest articol vă va ajuta să întocmiți un plan pentru animalele de companie și a fost alcătuit cu ajutorul sfaturilor unora dintre cei mai renumiți și respectați experți pe tema siguranței animalelor de companie și a pregătirii pentru situații de urgență, printre care se numără:

Crucea Roșie Americană;Societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA); Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) The Humane Society; Clubul American Kennel (AKC)

Echipamente și consumabile pentru a păstra în kitul de pregătire pentru situații de urgență

Fiecare plan va arăta puțin diferit, în funcție de animalul de companie și de situație. Aveți o pisică, un câine sau amândoi? În funcție de locul în care locuiți, cu ce fel de urgență este cel mai probabil să vă confruntați – pardoseală, cutremur, tornadă? Veți dori să vă gândiți la situația dvs. unică pentru a anticipa articolele specifice de care ați avea nevoie într-o astfel de urgență.

sursă foto: rover.com; câine salvator
sursă foto: rover.com; câine salvator

În general, totuși, există câteva articole esențiale pe care ar trebui să vă asigurați că le aveți la îndemână în orice trusă. Alimente și apă: Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) sugerează să aveți suficientă hrană și apă pentru două săptămâni pentru fiecare animal de companie, plus boluri și un deschizător manual de conserve dacă mâncarea este la conservă. De asemenea, este o idee bună să aveți câteva recipiente cu apă în plus, în cazul în care trebuie să vă clătiți animalul de companie.

Medicamente: Asigurați-vă că aveți o cantitate substanțială de medicamente suplimentare păstrate pentru urgențe, împreună cu actele medicale (care ar trebui să fie plasate într-o pungă impermeabilă pentru a le păstra în siguranță). De asemenea, ar trebui să vă gândiți să aveți la dispoziție o ladă frigorifică și gheață pentru medicamentele care au nevoie de refrigerare și să discutați cu medicul veterinar despre cum să păstrați aceste medicamente sigure și eficiente pentru animalul dumneavoastră de companie.

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pentru animale

Lese, hamuri și alte echipamente: Nu numai că animalele de companie ar trebui să poarte coliere cu etichete de identificare, dar ar trebui să aveți și lese și hamuri rezistente pe care să se simtă confortabil să le poarte. Acest lucru va ajuta la menținerea lor în siguranță și sub control în timpul situațiilor stresante.

Trusa de prim ajutor pentru animale: O trusă de prim ajutor este întotdeauna bine de avut la îndemână, în cazul în care apar răniri în timpul haosului. Clubul American Kennel Club are un ghid util pentru trusa de prim ajutor canin care vă va arăta cum să vă construiți propria trusă și puteți citi și articolul nostru despre aceasta: Cum să creați o trusă de prim ajutor pentru animale de companie impresionantă: Un ghid pas cu pas.

Ladă și pături: Cuștile pe care le aveți ar trebui să fie unele cu care animalele de companie să fie deja familiarizate și care sunt suficient de încăpătoare. Nu uitați să includeți câteva pături sau prosoape pentru a-i ține cald și confortabil – și poate o jucărie specială, confortabilă, care îl va ajuta să rămână calm.

Includeți o fotografie actuală cu animalele de companie

Pungile pentru litieră și excremente pentru pisici: Acestea sunt elementele esențiale mai puțin strălucitoare pentru a ține deșeurile animalului de companie sub control și igienice. Oh, și nu uitați de lopată și de cutia de gunoi portabilă. Unii spun că tăvile din aluminiu funcționează foarte bine.

Fotografii actuale cu animalul (animalele) de companie: O sugestie utilă de la Humane Society: includeți o fotografie actuală cu animalele de companie, astfel încât să puteți arăta cum arată (dacă vă despărțiți) și, de asemenea, să dovediți că vă aparțin în cazul în care apare această problemă.

Provizii pentru oameni: ASPCA sugerează să aveți o trusă de urgență și pentru oameni (ceea ce pare destul de evident), cu articole precum baterii, lanterne, un radio, o frânghie, markere permanente, șervețele pentru copii, bani, documente și medicamente importante și orice altceva de care ați mai avea nevoie.

Dacă doriți să aflați mai multe, AKC are o listă de verificare de evacuare incredibil de utilă pentru animalele de companie, care intră în mai multe detalii despre proviziile pe care ați putea dori să le aveți la îndemână în caz de urgență, nu uitați să o consultați pentru mai multe detalii, potrivit rover.com.