Sari la conținut
Home » Ingrediente esențiale în hrana pentru câini sănătoși

Ingrediente esențiale în hrana pentru câini sănătoși

program de hrănire câini; sursă foto: vegcoonomist.com

Hrana pentru câini sănătoși este compusă din câteva ingrediente de bază pe care stăpânii ar fi recomandat să le ia în considerare atunci când achiziționează mâncarea pentru animalele de companie.

Ești ceea ce mănânci. Înțelegem că, pentru a fi în formă și sănătoși, trebuie să mâncăm alimente de calitate. Aceeași regulă este valabilă și pentru câinii noștri.

Deși poate că ei sunt mai puțin pretențioși decât noi în alegerea a ceea ce mănâncă, este responsabilitatea unui proprietar de câini să se asigure că aceștia au parte de o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional, adaptată nevoilor lor.

„Utilizarea unor practici de hrănire adecvate este una dintre cele mai importante componente ale menținerii sănătății animalelor de companie”, informează Manualul veterinar Merck.

Cerințele unei diete sănătoase

Cercetările au demonstrat, iar medicul veterinar vă va spune că o dietă sănătoasă și echilibrată pentru câinele dumneavoastră trebuie să includă ingrediente alimentare integrale.

Hrana pentru câini sănătoși este compusă din ingrediente care furnizează următoarele: proteine, grăsimi și acizi grași, carbohidrați, fibre, vitamine, minerale și apă.

Ingrediente alimentare integrale

Ingredientele din alimente integrale sunt procesate cât mai puțin, astfel încât să furnizeze nutrienții, vitaminele și fibrele care au cea mai mare valoare.

Cea mai bună dietă pentru câinele dvs. este compusă din ingrediente alimentare integrale – inclusiv carne, fructe și legume proaspete și crude, spre deosebire de ingredientele pulverizate sau sintetice.

Serviciul de nutriție clinică de la Școala de medicină veterinară Cummings de la Universitatea Tufts a efectuat cercetări ample privind impactul cerealelor în dieta unui câine.

Aceștia au ajuns la concluzia că „Cerealele integrale, mai degrabă decât să fie materiale de umplutură, contribuie cu nutrienți valoroși, inclusiv vitamine, minerale, acizi grași esențiali și fibre în diete, ajutând în același timp la menținerea grăsimilor și caloriilor la un nivel mai scăzut decât dacă în locul lor ar fi folosite produse de origine animală”.

„Studiile au arătat că există nutrienți prezenți în cereale care sunt esențiali pentru o dietă completă și echilibrată”, spune Dr. Klein. „Iar fibrele cu care contribuie cerealele la dietă ajută la menținerea funcționării și sănătății sistemului gastrointestinal al câinelui.”

Cerințe de siguranță pentru alimente de calitate

Este important să vă asigurați că hrana pentru câinele dumneavoastră are ingredientele necesare, dar trebuie să aflați și de unde provin aceste ingrediente, cum au fost preparate și depozitate și dacă produsul final a fost verificat din punct de vedere al siguranței.

Colegiul American de Nutriție Veterinară recomandă ca cerințele nutriționale unice ale câinelui dumneavoastră să depindă de vârstă, mărime, sănătate și rasă.

„Medicii veterinari recomandă să țineți cont de stadiul de viață al câinelui dvs. atunci când îi alegeți hrana”, spune Dr. Klein, Chief Veterinary Officer la American Kennel Club. „Un cățeluș are nevoi nutriționale diferite față de unul adolescent, o femelă gestantă sau care alăptează, sau un câine senior.”

Cum să depozitați hrana pentru câini

Odată ce ați găsit hrana potrivită pentru câinele dumneavoastră, doriți să o păstrați proaspătă și sigură. Administrația pentru Alimente și Medicamente vă oferă aceste sugestii:

Depozitați hrana uscată pentru animale de companie în punga originală, cu partea superioară bine pliată în jos.

Dacă doriți să depozitați hrana uscată pentru animale de companie într-un alt recipient de depozitare, puneți întreaga pungă în recipient.

Păstrați mâncarea pentru animale de companie într-un loc sigur, unde animalul dvs. de companie nu poate ajunge la ea.

Depozitați hrana uscată într-un loc răcoros și uscat.

Spălați bolurile de mâncare pentru animale de companie și ustensilele de scobit cu săpun și apă caldă după fiecare utilizare.

Aruncați mâncarea veche sau stricată pentru animale de companie, punând-o într-o pungă de plastic bine legată într-un coș de gunoi acoperit.