Sari la conținut
Home » Sănătatea câinilor. Semne că animalul tău de companie are nevoie de probiotice. Beneficiile utilizării acestora

Sănătatea câinilor. Semne că animalul tău de companie are nevoie de probiotice. Beneficiile utilizării acestora

Există câteva semne care îți arată că animalul tău de companie are nevoie de probiotice, mai ales că patrupedul este expus la tot felul de provocări zilnic, care îi pot afecta flora benefică a organismului.

Câinele tău poate crede că poate mânca orice și că poate scăpa cu bine, dar oare chiar așa este? Acele bucăți de mâncare în fermentație sau acele mici gustări lăsate în urmă de copiii de la școala de pe stradă sunt greu de evitat.

În timp ce câinele se va întâlni des cu aceste „bunătăți”, reacțiile adverse la acestea vă pot da, de asemenea, un indiciu asupra sănătății intestinului animalului de companie și vă pot ajuta să decideți dacă ar putea avea nevoie de un probiotic.

Ce este un probiotic?

Probioticele sunt microorganisme denumite adesea bacterii bune care își stabilesc reședința în tractul digestiv al câinelui. Câinii au nevoie de o armată vastă de microbi pentru a rămâne în viață și sănătoși, iar acest batalion de microbi este denumit în mod obișnuit microbiomul intestinal.

Chiar dacă patrupezii reușesc să creeze în mod natural bacterii bune, există totuși provocări moderne pentru sănătatea intestinală a caninului dvs., printre care:

Mâncare de proastă calitate;

Antibiotice;

Diete bogate în carbohidrați;

Alergii sau intoleranțe alimentare;

Probleme ale sistemului imunitar;

Stres;

Diabet;

Produse de curățare antimicrobiene;

Antibiotice

În timp ce antibioticele ar putea salva viața animalului dumneavoastră de companie, acestea o fac prin eliminarea tuturor bacteriilor din intestinul câinelui dumneavoastră, atât cele bune, cât și cele rele.

Dacă animalul dvs. de companie trebuie să ia o rundă de antibiotice, cel mai bine este să însoțească medicația cu un probiotic de calitate.

Are câinele tău nevoie de un probiotic?

Chiar și un câine sănătos are nevoie de întreținerea preventivă oferită de un probiotic obișnuit; cu toate acestea, există probleme care semnalizează că animalul tău de companie are nevoie de probiotice, semne mai acute sau mai puțin, cum ar fi:

Diaree, gaze, crampe sau respirație urât mirositoare;

Obezitate;

Modificări de comportament;

Alergii cutanate;

Blana cu aspect nesănătos;

Probleme emoționale;

Sprijinirea sănătății emoționale a câinelui prin intermediul unui intestin sănătos

Dacă patrupedul are probleme de anxietate sau latră mult, adăugarea de probiotice poate chiar să schimbe în bine comportamentul animalului dvs. de companie.

Microbiomul intestinal afectează în mod direct funcția creierului, iar adăugarea bacteriilor corecte ar putea face o diferență semnificativă în bunăstarea emoțională a câinelui dumneavoastră.

Dacă câinele dumneavoastră prezintă semne de anxietate sau agresivitate, ar putea fi înțelept să luați în considerare un probiotic.

Principalele beneficii ale tratamentelor probiotice

Ajută la menținerea unei flore intestinale sănătoase;

Sprijină digestia corectă și sănătatea intestinelor;

Susține toate straturile de protecție ale intestinului.

Crearea unei sănătăți optime în intestinul câinelui dumneavoastră îi afectează calitatea vieții în atât de multe moduri diferite. Ar putea fi momentul să luați în considerare adăugarea unui probiotic în dieta sa. S-ar putea chiar să vă mulțumească pentru asta.