Sari la conținut
Home » Sănătatea animalelor de companie. Uleiuri extrem de benefice care pot preveni multe dintre problemele cățelului tău

Sănătatea animalelor de companie. Uleiuri extrem de benefice care pot preveni multe dintre problemele cățelului tău

Sănătatea animalelor de companie este esențială pentru un proprietar responsabil, iar îngrijirea cățelului tău nu înseamnă doar exerciții, jocuri, plimbări și atenție, ci înseamnă, mai ales, hrană.

Deși unii oameni își doresc un animal de companie, aceasta ar trebui să fie o decizie conștientă, luată doar atunci când sunt pregătiți.

Potrivit Dr. Dilip Sonune, alimentația obișnuită a unui câine nu este suficientă în ceea ce privește substanțele nutritive de care are nevoie, iar adăugarea de uleiuri sănătoase ambalate la aceasta, cum ar fi Omega-3, Omega-6 și acizi grași omega-9 pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătatea lui.

Pentru sănătatea animalelor de companie este indicat să includem câteva dintre cele mai sănătoase uleiuri care pot fi folosite în hrana pentru câini.

 Uleiul de pește pentru câini

Acesta conține doi acizi grași esențiali: EPA și DHA. Medicii veterinari îl recomandă deoarece acești acizi grași omega-3 sunt foarte buni pentru a reduce inflamația cauzată de unele alergii ale câinilor, reducând astfel mâncărimile, mătreața și punctele fierbinți.

Uleiul de pește poate ajuta, de asemenea, în cazul artritei și al alergiilor și poate ajuta chiar și la memorie. Experții spun că suplimentele pot face ca pielea câinelui să fie sănătoasă și strălucitoare.

Sfat: Administrează ulei de pește în zona inghinală sub formă de pastilă sau toarnă lichidul.

Ulei de cocos pentru câini

Dacă câinele tău are probleme digestive, uleiul de nucă de cocos te poate ajuta. Acesta poate fi benefic și pentru pielea lor, reducând pielea descuamată și mâncărimile. Uleiurile pot face ca respirația urât mirositoare să fie mai dulce.

Sfat: Caută întotdeauna ulei de nucă de cocos organic, virgin, presat la rece pentru câini

Ulei de măsline pentru câini

„Există o mulțime de opțiuni de ulei de măsline într-un magazin alimentar, deși vă recomandăm să rămâneți la ulei de măsline 100%, mai degrabă decât la o versiune amestecată.

Acesta este benefic pentru sănătatea generală a câinilor, deoarece le poate menține blana umedă și strălucitoare, le îmbunătățește sistemul imunitar și ajută la prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare și a diabetului”, a declarat medicul veterinar.

Sfat: Uleiul de măsline este excelent pentru câinii al căror organism nu poate digera acizii grași omega 6 și omega 3.

Ulei de floarea-soarelui pentru câini 

Dacă îți dorești ca prietenul tău blănos să aibă o piele strălucitoare, acesta poate fi uleiul potrivit. Acest supliment este bogat în acizi grași omega-6, iar acesta hidratează pielea și stimulează energia, menținând în același timp o inimă sănătoasă.

Sfat: Uleiul de floarea-soarelui este considerat o sursă suplimentară eficientă de acizi omega-6.

„Atunci când vă hrăniți câinele cu hrană destinată oamenilor care conține ulei de gătit, trebuie să fiți conștienți de alergiile sau intoleranțele alimentare. Unii câini sunt alergici la produsele din soia și porumb care conțin uleiuri vegetale.

Uleiul și untul de arahide, folosite în locul uleiului de gătit, pot provoca deranjamente stomacale. Înainte de a adăuga orice supliment în dieta lor, consultați medicul veterinar”, a conchis expertul Dilip Sonune.