Sari la conținut
Home » Cum arată unul dintre cei mai bine antrenați câini din lume. A tras o navă de 1,2 tone

Cum arată unul dintre cei mai bine antrenați câini din lume. A tras o navă de 1,2 tone

Unul dintre cei mai bine antrenați câini din lume, special pregătit pentru operațiuni de salvare pe apă, a tras o navă de 1,2 tone (1.270 de kg) care a fost deviată de la curs din cauza unui curent puternic, care a agitat apele într-un lac din zona Beltzville, Pennsylvania. A executat operațiunea de salvare chiar înainte de apariția unei furtuni.

Câinele salvator, pe numele său Oakley, face parte din rasa Newfoundland și este dresat de Academia Americană canină de salvare acvatică din Massachusetts.

Patrupedul a fost dresat folosind metodele Scuola Italiana Cani da Salvataggio

Oakley a executat cu succes operațiunea de salvare, pentru care fusese antrenată, fiind unul dintre cei doi câini din Statele Unite care sunt dresați folosind metodele Scuola Italiana Cani da Salvataggio.

Acțiunea a fost surprinsă într-o filmare, care, ulterior, a fost postată pe rețele de socializare. În momentul desfășurării operațiunii de salvare, câinele purta ochelari și echipament de salvare. A reușit să tragă în siguranță barca de 1.270 de kg în timp ce apa devenea din ce în ce mai agitată, întrucât o furtună urma să vină.

„Am înotat și Oakley a luat frânghia de ancorare în gură, a întors barca și a tras tot drumul!”, a scris George Abraham, care administrează contul de Instagram al lui Oakley:  @that_nepa_newfie.

Pe lângă rasa Newfoundland, alte rase de câini care sunt antrenate de școală pentru a executa operațiuni de salvare pe apă sunt Golden Retrievers și Ciobănești germani. Aceștia sunt instruiți să efectueze salvări de pe bărci, jet ski-uri, cât și din elicoptere.

„Câinii din Newfoundland, precum și Labrador Retriever și anumite alte rase, au fost crescuți special pentru a salva oamenii din apă.”

Atunci când acest instinct natural este îmbunătățit prin tehnici de antrenament, de stabilire a unui parteneriat cu conductorul, atunci echipa câine-om devine incomparabil o entitate de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec”, se arată pe site-ul Academiei.

Unul dintre cei mai bine antrenați câini din lume, Oakley, își petrece cea mai mare parte a anului antrenându-se pentru diverse demonstrații și evenimente de salvare pe apă din întreaga lume, iar câinele împreună cu ceilalți colegi canini trec prin antrenamente intense înainte de a putea executa salvări pe apă.