Sari la conținut
Home » Cum arată cea mai mare molie din lume? Uimește cu frumusețea ei!

Cum arată cea mai mare molie din lume? Uimește cu frumusețea ei!

Cum arată cea mai mare molie din lume?

Cum arată cea mai mare molie din lume? Una dintre cele mai mari molii din lume a fost oficial raportată în Statele Unite ale Americii pentru prima dată. Moliile cu o anvergură a aripilor de 25 de centimetri sau mai mare sunt găsite în pădurile tropicale din Asia. Așa că entomologii sunt puțin confuzi cu privire la modul în care această insectă a ajuns în Washington.

Raportul inițial despre molie a fost făcut către Departamentul de Agricultură de Stat din Washington (WSDA) pe 7 iulie de către un profesor de la Universitatea din Washington.

Cum arată cea mai mare molie din lume?

Exemplarul a fost ulterior trimis Serviciului de Investigare a Sănătății Animalelor și Plantelor din cadrul Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA). Care a confirmat la data de 27 iulie că, așa cum se presupusese. Era într-adevăr o molie de dimensiuni impresionante.

Molia în cauză este una dintre cele mai mari din lume, reprezentând și o potențială amenințare pentru agricultură. ,,Aceasta este o insectă cu adevărat imensă”, a afirmat Sven Spichiger, entomolog manager la WSDA, într-un comunicat de presă.

,,Chiar dacă nu ești un pasionat de insecte, aceasta este genul de creatură pentru care oamenii scot telefoanele și fac poze. Sunt absolut uimitoare”.

Moliile Atlas își iau numele de la Titanul Atlas din mitologia greacă, datorită dimensiunilor lor colosale. Cu o anvergură a aripilor de peste 25 de centimetri.

Această specie este considerată dăunătoare în Statele Unite

Această specie se numără printre cele mai mari lepidoptere din lume, adică printre insectele care includ fluturi și molii.

Această specie este considerată dăunătoare în Statele Unite. Înseamnă că este ilegal să achiziționați, să adăpostiți, să creșteți sau să vindeți moliile vii fără un permis emis de USDA.

Această restricție strictă se datorează riscului pe care această specie ar putea să îl prezinte pentru agricultură. Mediul natural și speciile native din SUA. Apariția acestei molii în Statele Unite este și mai neobișnuită.

,,În mod normal, aceasta este o molie tropicală. Nu suntem siguri dacă ar putea supraviețui în această zonă”, a subliniat Spichiger.

,,USDA va colecta informații științifice și tehnice cu privire la această molie și va oferi recomandări pentru gestionarea situației, dar, în același timp, sperăm că locuitorii ne vor ajuta să aflăm dacă este vorba doar despre un exemplar izolat sau dacă există într-adevăr o populație de astfel de moli în această zonă”, conform playtech.ro.

Etichete: