Categories: Lumea animalelor

Cele mai frecvente boli întâlnite la câini. Aceste sfaturi te vor scuti de cheltuieli inutile

Adoptarea unui nou cățeluș în familie este foarte emoționantă, dar nu este vorba numai de joacă și îmbrățișări. Există câteva boli comune la căței care l-ar putea afecta noul prieten cu patru picioare. Din fericire, cele mai multe boli ale cățelușilor pot fi complet prevenite, dar dacă apare o boală, cu cât mai repede detectați și răspundeți la semnalele de alarmă, cu atât mai bine.

În acest articol speră că vă vom ajuta să recunoașteți cele mai frecvente simptome de îmbolnăvire a cățelușilor și vă vom arăta ce măsuri trebuie să luați dacă prietenul dumneavoastră cu patru picioare se îmbolnăvește.

Care sunt bolile comune la câini?

Parvovirusul

Parvo la căței este un virus foarte contagios care poate fi contractat prin contactul cu fecalele contaminate. Simptomele comune includ vărsături, scăderea apetitului și diaree cu sânge.

Cățeii cu parvovirus trebuie să fie tratați de un medic veterinar. Aceștia vor primi fluide intravenoase pentru a nu se deshidrata, precum și medicamente pentru a ajuta la controlul vărsăturilor.

Costul pentru tratarea parvovirozei la căței este adesea destul de mar,e pentru diagnosticare și prescrierea medicamentelor, și poate crește dacă este necesară spitalizarea. Vestea bună este că parvoviroza poate fi evitată prin respectarea unui program de vaccinare a cățeilor recomandat de către medicul veterinar.

Un animal nu este complet vaccinat până când nu primește trei seturi de vaccinuri, la fiecare trei-patru săptămâni, până la vârsta de 16 săptămâni. Până atunci, este foarte important să evitați zonele publice, cum ar fi plajele și parcurile, deoarece parvovirusul poate trăi în sol timp de până la cinci ani.

Tusea canină

Tusea Kennel la câini poate apărea la orice vârstă, dar cățeii sunt mai expuși riscului din cauza imunității lor slăbite. Boala este parțial bacteriană și parțial virală, rezultând o tuse uscată persistentă, „ca de gâscă”, care poate duce la pneumonie dacă nu este tratată. T

ratamentul va depinde de gravitatea simptomelor, dar de obicei necesită antibiotice pentru a distruge Bordetella, bacteria responsabilă de tusea de canisă. Porțiunea virală va necesita îngrijiri de susținere, inclusiv lichide, nutriție și timp.

Există un vaccin împotriva tusei de caniculă pentru căței și este foarte recomandat pentru cățeii care sunt în contact frecvent cu alți câini.

Boala de Carré

Este o boală foarte contagioasă care afectează câinii și alte animale, cum ar fi ratonii și dihorii. Cățeii infectați vor dezvolta secreții la nivelul ochilor, secreții nazale, febră, tuse, scăderea poftei de mâncare, vărsături și letargie. În cazurile foarte grave, aceștia devin neurologici și prezintă spasme înainte de a avea convulsii.

Nu există niciun tratament împotriva bolii, iar aceasta are o rată de mortalitate foarte ridicată. Tratamentul constă, de obicei, în îngrijiri de susținere și eforturi pentru a controla vărsăturile și diareea, pentru a combate deshidratarea și pentru a preveni infecțiile secundare. Este disponibil un vaccin combinat care protejează cățeii împotriva bolii Carré, adenovirusului și parvo.

Coccidia la câini

Coccidia este un parazit care afectează tractul gastrointestinal. Se găsește de obicei în apa stătătoare, iar cățeii îl pot contracta dacă beau dintr-o sursă de apă contaminată. Simptomele coccidiozei includ scaun cu sânge, deshidratare, diaree, vărsături și suferință abdominală, iar în cazurile grave poate fi fatală.

Pentru a trata coccidia la căței, medicul veterinar ar putea prescrie un tratament cu antibiotice administrat de obicei timp de cinci până la 25 de zile. Nu există un vaccin pentru coccidia, dar puteți preveni această boală a cățeilor asigurându-vă că aceștia beau doar din surse de apă de încredere.

Diareea

Dacă patrupedul dumneavoastră suferă de diaree, primul lucru care trebuie exclus sunt paraziții comuni pentru căței. Coccidia și giardia sunt cele două cauze cele mai frecvente de diaree la căței, dar alți paraziți interni includ teniile, hookworms și ascarizi, potrivit pawlicy.com.

În cazul în care medicul veterinar diagnostichează o infecție parazitară, acesta va recomanda probabil un antiparazitar pentru căței care le permite să treacă paraziții prin scaun.

Dacă paraziții nu sunt cauza diareei, probabil cățelușul dumneavoastră a intrat în niște alimente nesigure pentru câini. În cele mai multe cazuri, ceea ce au consumat va trece în mod natural, folosind remedii pentru stomacul deranjat pentru câini și asigurându-vă că rămân hidratați.
Cu toate acestea, dacă diareea cățelului tău persistă mai mult de 24 de ore, du-l la veterinar.

Medicul veterinar va depista alte simptome de boală a cățelului care ar putea indica o boală mai gravă, cum ar fi parvo, și probabil va prescrie medicamente precum metronidazol pentru a face scaunul mai ferm. De asemenea, s-ar putea să îi administreze lichide pe cale intravenoasă.

Care sunt semnele unui cățel bolnav?

Când vine vorba de probleme de sănătate, cățeii nu sunt cei mai buni la a comunica dacă este ceva în neregulă cu ei. Din acest motiv, este foarte important să poți identifica semnele de avertizare și modul în care un cățeluș ar putea apărea sau se poate comporta dacă este bolnav.

Cele mai frecvente semne că un cățeluș este bolnav includ:
Vărsături; Diareea; Letargie;Scăderea apetitului; Amețeală; Scărpinarea sau lingerea excesivă
Gâfâială mai mult decât de obicei. Dacă observați că animalul de companie prezintă oricare dintre aceste simptome, asigurați-vă că luați legătura cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

3 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL