Categories: Lumea animalelor

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale sensibile sunt rănite, ucise în număr devastator, iar îngrijitorii dedicați animalelor sălbatice sunt copleșiți de animalele care au nevoie de ajutorul lor.

Situația devine atât de gravă încât unii îngrijitori simt că în curând nu vor mai avea altă opțiune decât să eutanasieze puii orfani, deoarece pur și simplu nu există suficientă capacitate de lucru pentru a le oferi dragostea și îngrijirea intensivă de care au nevoie.

Această criză în desfășurare nu este doar un dezastru pentru bunăstarea animalelor – liliecii zburători sunt o specie cheie, ceea ce înseamnă că întreagul ecosistem depinde de ei pentru supraviețuire. Pe măsură ce populația de lilieci scade, amenințările existențiale cu care se confruntă acestă specie unică reprezintă o amenințare pentru pădurile Australiei.

În timp ce soluțiile pe termen lung, inclusiv abordarea crizei climatice și protejarea habitatului crucial pentru odihnă și hrănire a liliecilor zburători, vor fi necesare pentru a evita extincția liliecilor, există modalități prin care oamenii binevoitori pot ajuta liliecii zburători chiar acum:

1. Folosiți plase de protecție sigure pentru copacii voștri fructiferi

Îngrijitorii animalelor sălbatice raportează o creștere a numărului de lilieci fructiferi care devin prinși în plase de copaci periculoase. În Victoria, este acum ilegal să folosiți plase în grădini care prezintă o amenințare pentru viața sălbatică. Orice plase utilizate trebuie să aibă o dimensiune a ochiurilor de 5 x 5 mm sau mai mică la întinderea maximă. Ca regulă generală, dacă puteți trece degetul prin plasă, atunci este periculos pentru viața sălbatică.

2. Oferirea de sprijin pentru animale sălbatice

Îngrijitorii de animale sălbatice sunt eroi pentru animalele indigene din Australia. Liliecii, mai ales puii, necesită un grad ridicat de îngrijire specializate. Îngrijitorii cumultă dragoste salvează aceste animale frumoase, adesea pe cheltuiala lor. Animals Australia recomandă cetățenilor să se intereseze despre îngrijitorii care operează în zona lor și să încerce să  îi sprijine.

 

3. Fă-ți grădina prietenoasă cu vulpile zburătoare

Dacă aveți pomi fructiferi în grădină, luați în considerare posibilitatea de a-i împărți cu animalele sălbatice. Vulpile zburătoare sunt din ce în ce mai amenințate de distrugerea habitatului și de pierderea sursei lor preferate de hrană (florile). Dacă doriți să vă plasați pomii cu plase, luați în considerare posibilitatea de a plasa doar o parte a pomului, lăsând o parte din fructe pentru animalele sălbatice.

 

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

3 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Opriți violența împotriva oamenilor și animalelor din Gaza

Opriți violența împotriva oamenilor și animalelor din Gaza. Eurogroup for Animals se alătură numeroaselor voci…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL