Lumea animalelor

O pisică a mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi în țară, Cazul inedit a avut loc la Iași.

O pisică a mers singură să nască la o clinică veterinară. Sub observațiile medicilor veterinari, pisica a fătat patru pui sănătoși.

O pisică a mers singură la veterinar să nască

Camerele de supraveghere au surprins acest moment, astfel sunt îndepărtate suspiciunile de ficțiune. Medicul veterinar, Teodora Marcu, povestește:

”Eram de gardă, de noapte, împreună cu un coleg de pe partea de urgențe, și după ce am preluat cazurile care ne-au venit, și ne-am ocupat de internații noștri, am auzit în jurul orei 2:00, la ușa de la intrare, niște mieunături mai stridente. Inițial am crezut că e motanul nostru care de obicei mai pleacă pe afară și mianuă ca să-l băgăm înapoi, în interior. Amândoi motanii noștri erau însă înauntru, la ușă.”

Medicul veterianar spune că după ce a observat că cei doi pisoi ai clinicii erau înăuntru a constatat că o pisicuță era afară, lângă ușă și ”mieuna de zor ca să o băgăm în seamă, să o ajutăm”.

O pisică a mers singură la veterinar să nască. Medicii clinicii nu își pot explica gestul pisicuței, cu atât mai mult cu cât aceasta nu era un pacient al clinicii.

”Explicația nu este una logică, și pentru noi a fost o surpriză foarte plăcută. Nu ne-am așteptat vreodată să ne calce pragul o pisicuță singurică, care mai era și gestantă, și care își dorește să fete lângă noi. Nu găsim altă explicație, pur și simplu, poate instictul matern.”

Pisicuța era sănătoasă. Aceasta părea că încerca să caute un loc unde să nască, unde să i se ofere ajutor.  Medicii clinicii nu au ezitat, au analizat situația, au văzut că pisicuța era gestantă în stadiu avansat, avea scurgeri, și au decis să îi facă o ecografie să vădă cam cât de avansată este gestația ei.

Puiuții erau bine și erau viabili și la termen, și și-au dat seama că urma să fete din moment în moment. Lucrurile au mers foarte bine. După ce i-au pregătit un culcuș i-au dat apă și mâncare.

Pisicuța s-a făcut comodă, s-a liniștit complet, a început să facă „biscuiți” cum spum medicii, să toarcă, și la scurt timp a fătat patru puiuți minunați, foarte energici, foarte vioi.

Puiuții, două femele și doi masculi și-au găsit căsuțe, au fost foarte multe telefoane, spune medicul veterinar.

Lumea a dorit să știe ce s-a întâmplat cu pisicuțele. Toți au căsuțe, mai puțin mămica. Ea este pregătită pentru adopție. Puiuții vor sta la clinica veterinară din Iași până vor fi înțărcați și vaccinați complet. Mămica o să plece după ce o să fie sterilizată și vaccinată.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

3 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Opriți violența împotriva oamenilor și animalelor din Gaza

Opriți violența împotriva oamenilor și animalelor din Gaza. Eurogroup for Animals se alătură numeroaselor voci…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL