Sari la conținut
Home » Cel mai simpatic măgăruș din lume. Animăluțul are „picioare de zebră”

Cel mai simpatic măgăruș din lume. Animăluțul are „picioare de zebră”

Cel mai simpatico măgăruș. Un măgar sălbatic african, unul dintre cele mai periclitate animale de pe planetă, s-a născut recent la o grădină zoologică din Marea Britanie. El este considerfat cel mai simpatic măgăruș din lume.

El seamănă cu un măgar dotat cu… picioare de zebră. Nașterea lui în captivitate  a adus multă pentru supraviețuirea a speciei sale.

Cel mai simpatic Equus africanus

Un măgăruș
Un măgăruș răsfățat de stăpâna lui

Măgarul sălbatic african (Equus africanus) este o specie de măgar originar din Eritreea, Etiopia și Somalia. Măgarii sălbatici au o blană gri deschis, cu o singură dungă neagră de-a lungul coloanei vertebrale. Dar au dungi orizontale pe picioare, asemănătoare cu marcajele unei zebre.

Măgarii sălbatici africani sunt incluși pe lista roșie a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Practic, ei sunt în pericol critic de dispariție. Experții cred că au mai rămas mai puțin de 200 de exemplare în sălbăticie.

Jack, măgărușul-zebră

Noul mascul, fără nume, sau jack, s-a născut la 20 august la grădina zoologică Marwell din Hampshire, Anglia. Puiul, pe care îngrijitorii grădinii zoologice îl descriu ca având „picioarele ganglionare” și „urechile înfofolite”, stă cu mama sa Nadifa. Mânzul s-a ridicat în picioare la scurt timp după ce s-a născut. Și nici nu i-a luat mult timp să prindă apoi viteză.

„Puiul făcâe tururi de padoc și arată bine și sănătos”, a declarat Darren Ives, îngrijitor principal la Grădina Zoologică Marwell. El are ca vecin un Addaxul (Addax nasomaculatus), o specie de antilopă aflată și ea pe cale de dispariție. Addaxul manifestă un interes deosebit față de mânzul energic și a petrecut mult timp privindu-l cum aleargă tot timpuk.

Tatăl mânzului, Lars, a fost mutat temporar din incintă. Aceasta permite mânzului și lui Nadifa să se apropie foarte mult. În sălbăticie, relația dintre mânz și mama sa este extrem de importantă pentru șansele de supraviețuire și bunăstare ale urmașului, potrivit livescience.

Prin urmare, îngrijitorii sunt dornici să încurajeze o legătură similară între cei doi, chiar și în captivitate.