Sari la conținut
Home » Povestea celor patru pisoi sălbatici: Pumpkin Boo, Spice și Casper

Povestea celor patru pisoi sălbatici: Pumpkin Boo, Spice și Casper

Ai o pisică curioasă și nu știi ce nume să îi pui?

Povestea celor patru pisoi. La sfârșitul lunii trecute, patru pisoi au ajuns la Serviciul de Urgență al Spitalului Veterinar UC Davis. Se agățau unul de altul și erau foarte speriați.

Trăiseră în aer liber și fuseseră găsiți fără mamă. La vârsta de cinci săptămâni, erau foarte reticenți față de oameni, ținându-i la distanță cu mieunături ascuțite și scuipături și încercând frenetic să se ascundă.

Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Comitatul Yolo s-a oferit să-i primească. Voluntara lor, Angela, a luat pisicuțele speriate și le-a oferit un cămin sigur și cald.

Povestea celor patru pisoi: Speriați de oameni

Povestea celor patru pisoi: Un pisoi
Povestea celor patru pisoi: Un pisoi drăgălaș care privește

Angela a așezat pisicuțele speriate într-un spațiu liniștit și relaxant și le-a dat timp să se destindă.

Acestea au ieșit din cușcăcu blănița lor zburlită și urechile lăsate în jos. Când au găsit o cutie în care să se ascundă, s-au lipit unul de altul în căutarea alinării, privind-o pe mama lor adoptivă cu ochi mari ca farfuriile.

Dacă Angela se apropia încet, ele dădeau alarma cu mieunături.

„Probabil nu au mai fost în preajma oamenilor înainte. Încercau să se ascundă în spatele cutiei cu nisip și mieunau ori de câte ori cineva se apropia prea mult sau încerca să-i mângâie”, a povestit Angela pentru Love Meow.

Momiți cu mâncare

Când anxietatea lor a început să scadă, Angela a venit cu o ofertă irezistibilă – gustări pentru pisici. Pumpkin, una dintre pisicuțe, a refuzat inițial să guste, dar s-a trezit mâncând din ce în ce mai mult. Pe măsură ce mânca, ochii i s-au mărit de fericire, iar frica i s-a topit.

Celelalte pisici (Boo, Spice și Casper) și-au adunat și ele curajul pentru a gusta din micile delicii. „Pisicuțele au realizat repede că oamenii nu erau deloc răi. Au trecut de la mârâit la mieunat de fiecare dată când intram în cameră”, a spus Angela.

„Acum torc imediat ce îi mângâi. Uneori, Casper (pisicuța gri) începe să toarcă imediat ce mă vede”, a mai precizat ea.

Casper și Boo au devenit cele mai curajoase dintre cele patru. Cu ele în frunte, Spice și Pumpkin s-au simțit încurajate să caute afecțiune, să exploreze și să se joace cu jucării noi. Latura lor aventuroasă a ieșit la iveală pe măsură ce se acomodau cu viața confortabilă din interior.

Povestea celor patru pisoi: Transformare totală

„A luat ceva timp până când Spice a început să se obișnuiască cu mine. La început a sforăit și a scuipat cel mai mult. Era foarte speriată. Încetul cu încetul a ieșit din carapacea ei cu ajutorul jocului și a mâncării. A fost o adevărată realizare când Spice a început să toarca pentru prima dată. A fost cel mai dulce pui de pisică de atunci”, a povestit Angela.

În mai puțin de două săptămâni, cei patru au devenit o gașcă veselă, cerând atenție și gustări de la oamenii, sărind prin locul de joacă fără să aibă nicio grijă.

Boo este cea mai pricepută masatul cu lăbuțele din cuib. Lăbuțele ei mici se mișcă într-un dans ritmic, în timp ce toarce cu ochii pe jumătate închiși, mângâind pătura și oricine se află în apropiere.

Pisoii care erau odată speriați sunt acum un grup care emană afecțiune, încredere și bucurie. Ei își întâmpină mama adoptivă cu afecțiune și transformă camera într-un concert de tors, conform lovemeow.com.