Sari la conținut
Home » Cel mai rapid vultur din lume

Cel mai rapid vultur din lume

Cel mai rapid vultur din lume

Cel mai rapid vultur din lume. O fotografie impresionantă intitulată „Apucă taurul de coarne”, realizată de Jack Zhi, a câștigat un concurs de fotografie axat pe păsări și a captivat atenția nu doar a juriului concursului, ci și a întregii lumi.

Fotografia surprinde șoimii peregrini, cunoscuți științific sub numele de Falco peregrinus, care sunt păsări de pradă cu abilități impresionante de vânătoare și cu o viteză incredibilă.

Cel mai rapid vultur din lume

Aceștia sunt considerați cei mai rapizi animale din lume, atingând viteze de până la 300 de kilometri pe oră în timpul vânătorii, zburând la înălțimi înalte înainte de a lovi prada.

În timpul sezonului de reproducere, șoimii peregrini devin și mai agresivi. Se motivează suplimentar odată cu sosirea puilor.

Pelicanii bruni, cunoscuți științific sub numele de Pelecanus occidentalis, sunt păsări distincte caracterizate de pliscuri lungi și groase și de o pungă extensibilă. Aceștia se hrănesc în principal cu pești pe care îi prind în ocean. Dar pot consuma și pui de păsări, ouă și broaște.

Jack Zhi, autorul fotografiei, a explicat că în timpul sezonului de reproducere, o femelă de șoim își apără cu înverșunare puii, atacând orice se apropie de cuib.

vulturul-care-reuseste-sa-ucida-un-pelican
vulturul-care-reuseste-sa-ucida-un-pelican. Sursa foto: playtech.ro.

Perspectivă unică asupra comportamentului și relațiilor dintre diferite specii de păsări

Cu toate că pelicanii sunt mult mai mari decât șoimii peregrini, aceștia rămân vulnerabili la astfel de atacuri, existând numeroase videoclipuri online care documentează această vulnerabilitate în fața altor prădători.

Acest concurs de fotografie nu doar oferă privitorilor imagini spectaculoase din lumea păsărilor. Ci contribuie și la cercetarea științifică. Oferă o perspectivă unică asupra comportamentului și relațiilor dintre diferite specii de păsări.

„Aflându-mă pădurea tropicală, am fost încântat să zăresc rarul Tanager verde strălucitor. După ore de așteptare, am văzut pasărea de un verde viu pe o frunză perfectă în formă de inimă.

Penele ei strălucitoare reflectau o gamă orbitoare de culori, am surprins fiecare detaliu. Recunoscător pentru acest moment magic în mijlocul junglei luxuriante”, a declarat fotograful, potrivit playtech.ro.