Sanatate & Dresaj

Ce sunt tricobezoarele pisicii și cum se elimină? Trucuri pentru tratarea ghemotoacelor de păr ingerate de mustăcioasă

Dacă aveți o felină cu părul lung (sau orice felină care nu este cheală), probabil că sunteți familiarizați cu mingile de păr. Deși cu siguranță nu este cel mai îndrăgit lucru la prietenul tău felin, faptul că știi cum să te ocupi de această problemă te poate ajuta semnificativ pe termen lung.

Atunci când pisica se confrnuntă cu ghemotoacele de păr, poate fi puțin copleșitor, deoarece ai putea crede că se întâmplă ceva mai grav.

Ingerarea firelor de păr cauzează apariția ghemotoacelor de păr

Pisicile se îngrijesc adesea lingându-și blana, iar acesta este în principal locul unde începe problema. Dacă ai simțit vreodată limba pisicii tale, aceasta este cam aspră, acest lucru se datorează faptului că pe limba pisicii există niște țepi orientați spre spate care o ajută să se îngrijească. Aceste bare prind firele de păr rătăcite, dar pentru că sunt orientate cu spatele, nu permit ca tot ce intră în gura pisicii tale să meargă altundeva decât în jos.

Ingerarea firelor de păr este ceea ce cauzează apariția ghemotoacelor de păr, numite și tricobezoare. Toate firele de păr pe care limba pisicii dumneavoastră le adună vor forma un covor sau o minge în interiorul sistemului lor digestiv.

Și pisicile cu păr scurt pot suferi de bile de păr de pisică, doar că problema este mult mai puțin frecventă, deoarece există mai puțină blană pe care să o poată ingera. Acesta este un proces normal prin care trec pisicile și, de obicei, pisica va putea să elimine ghemul de păr fără a avea probleme.

Din când în când, ghemotoacele de păr pot cauza o problemă prin blocarea unor părți din stomacul sau tractul digestiv al pisicii dumneavoastră. Blocajul poate provoca adesea tulburări gastrointestinale dacă ajunge să blocheze calea de intrare a alimentelor în stomac. Pe măsură ce își croiește drum prin sistemul pisicii dumneavoastră, poate fi, de asemenea, o cauză a constipației.

Odată ce acest lucru începe să se întâmple, animalul de companie poate prezenta unele dintre semnele evidente cum ar fi vărsăturile sau regurgitarea.

Bilele de păr ale pisicii: ce trebuie să urmăriți

Atunci când pisica elimină un ghem de păr, s-ar putea să auziți un sunet ca o tuse uscată sau ca și cum pisica  ar avea ceva blocat în spatele gâtului. De asemenea, poate fi precedată de lichid sau mâncare. Animăluțul  ar putea, de asemenea, să experimenteze constipație.

Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica atunci când are o bilă de păr. De la prevenirea acestuia până la a o ajuta să îl elimine, mingile de păr ale pisicii pot fi o experiență mult mai puțin stresantă dacă știi cu ce te confrunți.

Toaletarea pisicii este cel mai bun mod de a preveni formarea ghemotoacelor de păr, deoarece în mod evident tot dumneavoastră veți face cea mai mare parte a muncii, iar pisica va ingera mai puține fire de păr rătăcite. Cu cât felina dumneavoastră are o podoabă capilară consistentă, cu atât mai mult va trebui să o toaletați. 

Toaletarea pisicii

Nu este exclus să vă îngrijiți pisica o dată pe zi pentru a o împiedica să dezvolte ghemotoace de păr. O periere zilnică este, de asemenea, bună pentru a menține și pielea pisicii sănătoasă și fără încurcături care s-au dezvoltat în blana lor.

Există, de asemenea, produse specifice concepute pentru a ajuta pisicile să scape de bilele de păr. Acestea funcționează ca un lubrifiant pentru a ajuta pisica dumneavoastră să elimine ușor și rapid bulgării de păr. 

Sunt concepute să aibă un gust plăcut, astfel încât pisica să nu se împotrivească să le mănânce, și vin adesea sub formă de pastă. Puteți să i-o dați pisicii direct sau să i-o aplicați pe labe pentru a o încuraja să o lingă.

Când trebuie consultat medicul veterinar

Multe mărci de hrană pentru animale de companie oferă, de asemenea, tipuri specifice care oferă protecție împotriva ghemotoacelor de păr. De obicei, aceste alimente au un conținut ridicat de fibre pentru a vă ajuta pisica să elimine orice minge de păr cu care s-ar putea confrunta.

Aceste dulciuri conțin ulei mineral care acționează pentru a sparge bulgării de păr și pentru a preveni blocajele. Fiecare dintre aceste produse este conceput în principal pentru pisicile care se confruntă frecvent cu bulgări de păr și care au nevoie de un ajutor extern pentru a preveni alte probleme.

Ar trebui să discutați cu medicul veterinar pentru a stabili dacă vreunul dintre acestea este potrivit pentru pisica dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să înțelegeți că fiecare pisică este diferită și, deși un produs poate face minuni la o pisică, s-ar putea să nu facă diferența la alta. Medicul veterinar vă ajuta să vă dați seama care este cel mai bun mod de acțiune.

Un ultim lucru de reținut este că vomitarea unui ghem de păr nu ar trebui să fie un eveniment obișnuit. Dacă pisica vomită frecvent bulgări de păr, ar putea fi un semn al unei probleme mai profunde. Consultați întotdeauna medicul veterinar dacă o astfel de problemă persistă, potrivit petplace.com.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

2 zile ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

2 zile ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

2 zile ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

o săptămână ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

o săptămână ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

o săptămână ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL