Sari la conținut
Home » Ce înseamnă când pisica ta te mușcă dacă o mângâi câteva secunde

Ce înseamnă când pisica ta te mușcă dacă o mângâi câteva secunde

Ce înseamnă când pisica ta te mușcă dacă o mângâi câteva secunde. Unele pisici par să se bucure de afecțiunea ta, atunci când le mângâi, dar apoi se întorc brusc și mușcă aceeași mână care tocmai le mângâiai. Ce le determină să facă asta?

Ești curios de ce pisica ta poate avea acest obicei enervant, când tu încerci pur și simplu să-ți arăți dragostea? Ei bine, se pare că există explicații științifice pentru acest comportament.

De ce te mușcă pisica atunci când o mângâi mai mult?

Agresivitatea felină este o problemă frecventă de comportament care îi determină pe proprietari să apeleze la consultanți veterinari în comportament. Și, din păcate, agresivitatea este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care proprietarii aleg să scape de pisica lor de companie.

Există mai multe tipuri diferite de agresivitate la pisici, cum ar fi agresivitatea teritorială, redirecționată, indusă de durere și chiar agresivitatea prin joc.

Există un tip al agresiunii induse de mângâiere, sau atunci când o pisică mușcă pentru a spune „m-am săturat” după ce a primit afecțiune.

În mod ciudat, majoritatea pisicilor care suferă de acest tip de agresivitate se bucură de fapt de interacțiunile sociale.

Adesea, chiar o caută, urlând pentru atenție și inițiind atingerea, sărind în poala ta sau frecându-se de piciorul sau de mâna ta întinsă. Dar apoi, ceea ce poate părea „de nicăieri”, pisica se reorientează către aceeași mână de la care tocmai a căutat afecțiune.

Deci, de ce fac pisicile acest lucru? Este un subiect controversat în lumea comportamentului felinelor, dar mulți cred că se datorează pur și simplu suprastimulării.

Mângâierile repetate pot face ca pisica să devină prea excitată și să declanșeze o mușcătură bazată pe excitație.

Mângâierea repetitivă poate crea mici câmpuri electrostatice de-a lungul pielii pisicii , încurajând-o să creadă că afecțiunea este cea care provoacă această senzație iritantă, creând o asociere negativă cu gestul de a fi mângâiată.

Ce înseamnă când pisica ta te mușcă dacă o mângâi câteva secunde. Pote fi modul ei de a se proteja

În mod similar, uneori, durerea poate juca un rol în agresivitatea indusă de mângâiere, în special la pisicile în vârstă care pot avea artrită sau care pur și simplu nu se simt bine.

S-a studiat și s-a dovedit cu tărie că socializarea timpurie joacă un rol important în agresivitatea felină. O pisică care a fost sălbatică sau care nu a fost tratată bine când era mică este mai predispusă la agresivitate indusă de mângâiere.

Partea bună a acestei situații este că agresivitatea indusă de mângâiere poate fi prevenită prin promovarea unei bune socializări timpurii, cum ar fi manipularea și îngrijirea frecventă și delicată a pisicilor tinere.

O mângâiere plăcută poate deveni neplăcută destul de repede pentru anumite pisici, iar acestea își folosesc dinții pentru a-și exprima supărarea. Acest lucru are sens, având în vedere că pisicile folosesc agresivitatea pentru a comunica și în alte aspecte ale vieții lor.

Ele au învățat că poate fi un mijloc de a atinge un scop, așa că atunci când mângâierea devine inconfortabilă pentru ele, recurg la comportamentul familiar al agresiunii pentru a o face să înceteze.

Ce înseamnă când pisica ta te mușcă dacă o mângâi câteva secunde. Nu mușcă de frică, ci dimpotrivă

Destul de amuzant, majoritatea pisicilor cu agresivitate indusă de mângâiere nu par să o facă din teamă, ci mai degrabă din încredere!

Unele pisici sufera și de agresivitate indusă de mângâiere când proprietarul încearcă să o perie.

Fiecare pisică se exprimă în mod diferit, dar multe pisici își vor mișca sau vor da din coadă cu intenție chiar înainte de o mușcătură. Adesea, urechile lor se vor aplatiza brusc. Pupilele lor se pot dilata rapid sau se pot îngusta brusc.

Dacă observi aceste semnale de comunicare intenționată, respectă-le! Oprește imediat afecțiunea și lasă pisica în pace pentru o vreme.