De 2301 Vizualizari

Presa a interpretat greşit un studiu despre mângâierea pisicilor. Animal Zoo îţi spune adevãrul!

Scopul studiului publicat în revista numită Fiziologie şi Comportament a fost sã se afle dacã pisicile care trãiesc în grupuri mari sunt mai stresate decât cele care sunt adãpostite individual.

Astfel, s-a constatat cã numãrul de pisici din gospodãrie nu au nicio influenţã asupra stresului la animale.

Ba mai mult, stresul animalelor domestice depinde de socializarea fiinţelor necuvântãtoare sau de relaţia pe care o au cu oamenii.

cat 1
Presa a interpretat greşit acest studiu

În urma realizãrii studiului, în mass-media au apãrut informaţii eronate cu titluri evazive. De exemplu: „Pisicile urãsc sã fie mângâiate”. Având în vedere informaţiile care circulau, co-autorul studiului, Rupert Palme de la Institutul de Biochimie Medicala de la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena spune cã: „E adevãrat cã doar câteva pisici au refuzat sã fie mângâiate şi, probabil, erau stresate”.

Felinele adorã sã fie mângâiate!
85 de pisici din 120 iubesc sã fie alintate, patru au intrat în categoria felinelor care urãsc mângâierile, iar cele13 rãmase, tolerau mângâierea şi erau mult mai stresate decât celelalte. Aceste 13 pisici au dus la interpretarea greşitã a studiului. „Pisicile nu sunt în general stresate de mângâiat. Depinde mai mult de caracterul şi de situaţia în care se aflã fiecare animal”, a mai declarat prof. Palme.
(Andreea Brînzei)

 

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X