Sari la conținut
Home » Caz tulburător în Mureș! Dosar penal pentru infracţiunea de folosire a animalelor vii în dresajul altor animale 

Caz tulburător în Mureș! Dosar penal pentru infracţiunea de folosire a animalelor vii în dresajul altor animale 

Din cuprinsul articolului

„Ieri, 14 februarie Poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor din Mureş, împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Secţiei numărul 13 Poliţie Rurală Zău de Câmpie, au efectuat trei percheziţii la domiciliile a doi bărbaţi, de 29 şi 45 de ani, din Valea Largă, în vederea obţinerii de probe în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea (…) Ulterior, în urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal, cercetările au fost extinse cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a arătat IGPR, într-un comunicat de presă.

Câini oferiți spre vânzare

Potrivit Agerpres, din cercetări a reieşit că un bărbat, de 29 de ani, este bănuit că, la data de 13 februarie, ar fi oferit spre vânzare un câine, care prezenta urechile cupate, prin intermediul unei reţele de socializare, iar pentru a-i demonstra agresivitatea, au fost fotografiaţi doi câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat şi ar fi ucis un animal.

„De asemenea, pentru demonstrarea agresivităţii câinelui, ar fi fost fotografiaţi doi câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat şi ar fi ucis un animal. În urma percheziţiilor, la domiciliile bănuiţilor, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum şi alte 7 exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală şi Kangal. Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate şi nu erau microcipate sau înregistrate. De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm şi un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deţinute ilegal. În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate armele, 8 cuţite cu toc, vânătoreşti şi de panoplie, un obiect tăietor înţepător, de tip sabie cu teacă, un box, mai multe telefoane mobile, o tabletă şi un aparat de fotografiat”, precizează comunicatul IGPR.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivităţii acestuia, intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.