Sari la conținut
Home » Motivul pentru care nu trebuie să dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele

Motivul pentru care nu trebuie să dormi în aceeași cameră cu pisica sau câinele

Oamenii de știință declară cu siguranță că animalele de companie au un efect extrem de pozitiv asupra sănătății omului. Rezultatele unui studiu efectuat de cercetători au fost uimitoare. Astfel, acei stăpîni care au dormit cu animalele, au avut cel mai calitativ somn de noapte.

Astfel, dormitul în același pat cu animalul tău de companie te poate ajuta cu sentimentele de singurătate și anxietate.

Unii cred însă că această practică implică și unele riscuri potențiale pentru sănătate. Iată ce trebuie să știi despre acest aspect. De ce ar fi mai bine să nu mai dormi în aceeași cameră cu blănosul tău.

Poate dormi animalului tău de companie în camera ta?

Nu se poate nega faptul că pisicile și câinii sunt calzi și drăgălași. Faptul de a fi aproape de animalul tău de companie îți poate chiar ridica starea de spirit. Dar ar putea ca împărțirea patului cu patrupedul tău blănos să nu fie chiar cea mai bună idee.

copil, somn, catel, pat

Sunt drăguți și drăgălași și pare imposibil să le refuzi ochii lor adorabili când încearcă să sară în pat cu tine. La fel ca și nou-născuții, animalele de companie te pot trezi noaptea și te pot deranja. Fie că ai deja un patruped sau ai vrea să îți iei unul în viitor, gândește-te de două ori la locul unde îl pui să doarmă, pentru că îți poate afecta somnul, transformându-l în unul agitat și neodihnitor.

De ce ar trebui ca animalul de companie să doarmă în altă cameră

Unele animale de companie sunt mai active pe timp de noapte, astfel că te pot trezi de mai multe ori pe noapte și îți vor perturba somnul. Dacă ai crescut vreodată un cățeluș, sigur ești foarte familiarizat cu realitatea de a fi trezit de mai multe ori pe noapte chiar și pentru simplul fapt că el se plictisește. Sau nu mai vorbim despre câinii care sforăie, ei cu siguranță nefiind parteneri de somn ideali.

De asemenea, câinii pot manifesta un comportament agresiv, cum ar fi mârâitul, mârâitul sau chiar mușcătura, ca răspuns reflex la sperietură dacă sunt treziți pe neașteptate, iar acest lucru poate fi potențial perturbator sau periculos pentru persoana care doarme lângă ei.

La fel ca și nou-născuții, animalele de companie te pot trezi noaptea și te pot deranja. Fie că ai deja un patruped sau ai vrea să îți iei unul în viitor, gândește-te de două ori la locul unde îl pui să doarmă, pentru că îți poate afecta somnul, transformându-l în unul agitat și neodihnitor.

Permiterea animalelor de companie în dormitor te poate expune, de asemenea, la potențiali alergeni, cum ar fi părul, precum și la bacterii, viruși și paraziți care provoacă boli.