Sari la conținut
Home » De ce se culcă pisica pe pieptul tău? Există soluții prin care o puteți dezvăța

De ce se culcă pisica pe pieptul tău? Există soluții prin care o puteți dezvăța

Ce este Hipoglicemia?

De ce se culcă pisica pe pieptul tău? Îi place pisicii să se întindă pe pieptul tău? Nu este singura. Multe pisici par să fie atrase să se culce pe oameni, iar pieptul lor pare să fie deosebit de atrăgător. Unii adoră să se cuibărească cu pisicile lor în acest fel. Însă, pot exista momente în care nu doriți ca pisica dvs. adopte astfel de poziții. Din fericire, există modalități de a-ți ține pisica departe de tine în aceste momente.

De ce se culcă pisicile pe oameni?

Există câteva motive pentru care pisicilor le place să se întindă pe oameni (în special pe pieptul lor). În general, este vorba de legătura pe care o împărtășești cu pisica ta. Dacă acceptați este un mod în care îi puteți arăta pisicii dvs. dragostea. Iată care sunt principalele motive:

Dragoste

Pisicuță pierdută care privește
Pisicuță pierdută care privește podeaua nedumerită

Pisica dumneavoastră vă iubește! Unii oameni cred că pisicile sunt reci și distante, dar de multe ori nu este așa. Pisicile își iubesc stăpânii și de multe ori merg la ei pentru afecțiune.

Există multe moduri în care pisicile ne arată dragostea, Unul dintre ele este să se ghemuiască lângă noi sau să se întindă pe corpul nostru. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care pisicilor le place să fie mângâiate.

Căldură

Multe pisici caută locuri călduroase pentru a se odihn. Iar căldura corpului dumneavoastră este destul de ademenitoare.

Pisicile sunt atrase de corpul dvs. cald și adesea se bucură de un pui de somn plăcut pe dvs.

De ce se culcă: Sunet și senzație

Sunetul și senzația bătăilor inimii și a respirației dvs. pot reaminti senzația de a fi un pisoi. Și de a sta aproape de mamă și de colegii de culcare. Unele pisici vă confirmă acest lucru sub forma toarcerii.

Securitate

Oamenii glumesc spunând că unele pisici se comportă ca și cum oamenii sunt servitorii lor. Dar în adâncul lor, felinele îi văd pe oameni ca pe o sursă de securitate.

Mirosul stăpânului este familiar și liniștitor pentru pisică. Iar atunci când se așază pe pieptul dumneavoastră este o modalitate prin care se simte confortabil și în siguranță.

Posesivitate

Pisicile pot fi teritoriale, iar stăpânii lor se pot simți un pic ca niște posesiuni. Uneori, când pisica dvs. vi se culcă pe piept este un mod de a spune „ești al meu”.

Mirosul pisicii rămâne pe dvs. pentru a fi detectat de alte animale. Sunteți văzut ca fiind important, iar pisica poate să își revendice dreptul asupra dvs. pentru ca alte animale de companie să o știe. Acest lucru se poate întâmpla mai mult în casele cu mai multe animale de companie, când animalele concurează pentru atenția dumneavoastră.

Cum o puteți opri?

În general, nu este nimic rău în a permite pisicii să se întindă pe pieptul dvs. Cu toate acestea, unele persoane consideră că este neplăcut, Mai ales dacă pisica stă acolo pentru o perioadă lungă de timp.

Să ai o pisică pe pieptul tău poate fi incomod, mai ales dacă încerci să dormi. O pisică pe piept vă poate deranja respirația, mai ales dacă aveți un animal mare.

O pisică speriată vă poate zgâria accidental. Iar dacă aveți alergii, părul poate fi iritant. În plus vă poate face să vă treziți frecvent pe parcursul nopții.

Este posibil să reduceți timpul pe care pisica îl petrece stând efectiv pe dvs. De exemplu, puteți să-i oferiți o alternativă plăcută. Puteți chiar să o  împiedicați complet să se culce pe pieptul dumneavoastră.

Începeți prin a-i asigura un pat pentru pisici din pluș, încăpător. Cel mai bine ar fi un pat încălzit. Așezați un articol de îmbrăcăminte purtat în patul pisicii, astfel încât mirosul dvs. să fie acolo.

Atunci când pisica se urcă pe pieptul dumneavoastră într-un moment nedorit, mutați-o ușor în pat. Oferiți mângâieri și laude în timp ce se află în pat. Este posibil să fie nevoie de ceva timp pentru ca acest lucru să funcționeze. Dar cu răbdare, va da rezuultate, susțin cei de la thesprucepets.com.