Sari la conținut
Home » Hopa Martinică, senzația Parcului Natural Putna din Vrancea! Imagini surprinse de Romsilva

Hopa Martinică, senzația Parcului Natural Putna din Vrancea! Imagini surprinse de Romsilva

  • de

Hopa Martinică, senzația Parcului Natural Putna din Vrancea! Imagini surprinse de Romsilva.

Un urs se bucură de zăpadă și libertate în natură, fără să știe de prezența camerei de filmat!

Ursul nu a fost niciodată mai fericit decât în libertate, bucurându-se de zăpada recent căzută în munți. În imaginile amuzante, un urs face tumbe în zăpadă, fiind surprins de o cameră de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna din județul Vrancea. Animalul este numit de reprezentanții Romsilva, cei care au făcut publică filmarea, Hopa Martinică:

„Hopa Mitică sau Hopa Martinică? Ursulețul din videoclip face un mic show în fața camerei de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea și pare că nu e pregătit să renunțe la joacă”, au scris reprezentanții Regiei Naționale Romsilva pe Facebook, acolo unde au publicat imaginile.

Parcul Natural Putna-Vrancea a fost înființat cu scopul de a proteja și conserva ansamblurile naturale ale zonei, flora și fauna, dar și pentru a permite turiștilor să interacționeze cu frumusețea și diversitatea peisajelor naturale. Valoarea peisagistică și culturală a Parcului Natural Putna-Vrancea este una importantă, deoarece oferă publicului posibilități de recreere, turism și încurajează activitățile științifice și educaționale.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.