Sari la conținut
Home » Animalele care fac parte din istorie: 3 figuri importante din natură

Animalele care fac parte din istorie: 3 figuri importante din natură

Animalele care fac parte din istorie. Toți oamenii își iubesc animalele. Însă,  unele animale au fost atât de iubite sau au adus un altfel de serviciu oamenilor, încât sunt amintite cu drag ani și ani de zile după ce au fost în viață.

Iată 10 dintre cele mai faimoase animale din istorie.

Animalele care fac parte din istorie: Ham cimpanzeul

Cimpanzeul Ham a fost primul hominid din spațiu. Din fericire, povestea lui este mai fericită decât cea a primului câine.

Numit după Centrul Medical Aerospațial Holloman, a fost una dintre cele șase maimuțe antrenate să tragă de pârghii ca răspuns la lumini intermitente în timpul unui zbor cu o navă spațială.

Ham a fost cel care a fost ales de NASA pentru a fi lansat în spațiu într-o capsulă Mercury. Călătoria pe care a întreprins-o la 31 ianuarie 1961 a fost scurtă. Acesta a reușit totuși să parcurgă 250 km (155 mile) în 16,5 minute.

Zborul a fost abandonat din cauza unei probleme cu alimentarea cu oxigen. Ham a fost recuperat la aproximativ trei ore după ce a aterizat, aparent fără să se simtă rău după călătorie.

Elsa, leoaica

O leoaică care stă
O leoaică care stă pe o piatră în natură

Leoaica Elsa a intrat pentru prima dată în atenția lumii odată cu publicarea cărții „Born Free”, scrisă de naturalista Joy Adamson.

Puiul de leu nu a avut un start grozav în viață; mama ei a fost ucisă de George, soțul lui Joy, un paznic de vânătoare.

Din fericire, familia Adamson a preluat puiul și pe frații săi, păstrând-o pe Elsa și trimițându-i pe ceilalți la o grădină zoologică.

Tânăra leoaică a trăit viața unui animal de companie domesticit. Însă, Joy era hotărâtă să-i ofere o viață în sălbăticie, introducând-o treptat în lumea rezervațiilor de vânat.

Elsa a avut trei pui, care probabil că s-au adaptat pe deplin la viața lor în sălbăticie.

Elsa a murit, din păcate, la o vârstă fragedă, murind la vârsta de cinci ani din cauza unei boli provocate de căpușe numită babesia. George Adamson și cercetașii săi au tras 20 de salve de focuri de armă peste mormântul Elsei la înmormântarea acesteia.

Jonathan Țestoasa

Broasca țestoasă Jonathan are cel puțin 179 de ani și este cel mai bătrân animal viu din lume.

Acest lucru este dificil de verificat. Există dovezi fotografice care ajută la susținerea afirmației. O fotografie a fost făcută în timpul Războiului Boer din 1900. Aceasta a fost făcută pe insula Sfânta Elena, pe care încă o numește casă, conform toptenz.

Avea cel puțin 50 de ani la acea vreme și ar fi putut avea 70 de ani, deci 179 de ani este vârsta minimă. Jonathan se bucură de viață alături de cinci broaște țestoase de companie și, deși nu vede cu un ochi, vârsta nu l-a oboist prea mult.