Sari la conținut
Home » Adăpostul pentru animale ASPA Ivets din Giurgiu, anchetă de amploare a polițiștilor!

Adăpostul pentru animale ASPA Ivets din Giurgiu, anchetă de amploare a polițiștilor!

Adăpostul pentru animale ASPA Ivets din Giurgiu, anchetă de amploare a polițiștilor!

Adăpostul este cel mai mare din județ!

Într-un dosar în care se fac cercetări pentru suspiciuni de rele tratamente aplicate animalelor și evaziune fiscală, polițiștii au demarat o anchetă de amploare în satul Uzunu din județul Giurgiu, acolo unde au fost semnalate mai multe ilegalități la adăpostul pentru animale ASPA Ivets.

De-a lungul timpului, mai mulți localnici au reclamat abuzuri. În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la rele tratamente aplicate animalelor de către angajați ai adăpostului.

Potrivit www.gandul.ro, perchezițiile sunt făcute de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Giurgiu. La acțiune participă și reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă și de la Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu.

Modul în care au fost capturați și eutanasiați câinii, și condițiile în care sunt îngrijite animalele în adăpost sunt printre principalele motive pentru care polițiștii au deschis ancheta.

Acțiunea este încă în desfășurare, urmând să fie ridicate documente și calculatoare. La finalul perchezițiilor vor fi audiate mai multe persoane.

ASPA Ivets este cel mai mare adăpost pentru animale din județul Giurgiu, fiind deținut de Manuel Valentin Istrate.