Sanatate & Dresaj

Cât de benefic este uleiul de cocos pentru sănătatea animalului de companie.

Pentru a menține blana animalului de companie nu este necesar să aveți un arsenal de produse veterinare. O băiță făcută la timpul ei îmbunătățește considerabil aspectul. În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri pentru a vă menține companionul sănătos și îngrijit. 

De exemplu, uleiul de cocos un produs pe care îl utilizăm fie în bucătărie fie ca produs cosmetic este extrem de benefic pentru micii companioni. 

Efectele benefice ale uleiului de cocos pentru animalele de companie

Ei bine efectele benefice ale acestuia se aplică și în lumea animalelor. Cum moderația este mama tuturor măsurilor, această zicală se aplică și în cazul de față. Uleiul de cocos nu trebuie aplicat mai mult de trei ori pe săptămână. Iată o scurtă listă a efectelor benefice care rezultă din folosirea corectă a acestui produs.

sursă foto: intreabaveterinarul.ro

În primul rând îmbunătățește și chiar elimină respirația urât mirositoare. Ajută la hidratarea pielii și eliminarea mătreții. De asemenea, reduce efectele nefaste produse de artrită sau a altor probleme de articulații și ligamente.

Uleiul de cocos este foarte bun pentru reducerea tusei, ajută digestia, este bun pentru eliminarea negilor, totodată poate fi un constituent pentru pasta de dinți. Este un bun tratament pentru prevenirea cancerului și previnei apariția demenței.

Uleiul de cocos nu este bun doar pentru consumul uman, administrat în condițiile amintite este benefic pentru animalele de companie precum câinii, pisicile, iepurii, porcușorii de Guineea dar și pentru anima„lele ceva mai mari în special cai și vaci. 

Singurul efect negativ care ar putea apărea în cazul consumului excesiv constă în apariția scaunelor moi. Însă, chiar și așa înainte de a-i administra companionului acest medicament miraculos este necesar să contactați medicul veterinar.

Produse pe bază de ulei de cocos care pot fi incluse în alimentația animalelor de companie

Dacă vreți să cumpărați uleiul de cocos de preferabil ar fi să fie organic și depozitat în vase de sticlă. Ca supliment zilnic se poate da cel mult o linguriță pe zi pentru o greutate de 4,5 kilograme. Indicat ar fi să începeți cu un sfert din doza recomandată, evitați astfel apariția scaunelor moi, după care creșteți cantitatea până la doza optimă.

sursă foto: intreabaveterinarul.ro

În alimentația animalului de companie pot fi introduse și alte produse pe bază de ulei de cocos. De exemplu, pulpa de nucă de cocos, îl puteți recompensa pe micul sau marele companion cu o bucată zdravănă de nucă de cocos fără să vă faceți prea mari probleme în privința sănătății. 

O altă recompensă care poate fi acordată animalelor de companie are la bază laptele de cocos. Acesta conține aproximativ 5 linguri de ulei de cocos. Și în acest caz este indicat să evitați laptele de cocos depozitat în cutiile de carton deoarece acest sortiment este extrem de bogat în zahăr și nu are prea mult lapte de cocos. 

Pentru tratarea animalului de companie în zilele de vară este util să faceți un amestec de apă de cocos cu un sfert de linguriță de sare de mare după care adăugați apă minerală, cea din urmă ajută la obținerea anumitor tipuri de electroliți, potrivit intreabaveterinarul.ro.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

3 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL