Sari la conținut
Home » Autoritățile din Dallas au deslușit misterul de la grădina zoologică! Vinovatul va plăti cu vârf și îndesat

Autoritățile din Dallas au deslușit misterul de la grădina zoologică! Vinovatul va plăti cu vârf și îndesat

audiovision.ro

O serie de presupuse infracțiuni care a zguduit grădina zoologică din Dallas în ultimele săptămâni a lăsat pe toată lumea nedumerită. „Nu cunosc nicio grădină zoologică care să fi fost supusă unor astfel de ciudățenii”, a declarat Michael Renner, profesor de biologie și psihologie la Universitatea Drake din Iowa și coordonatorul programului său de științe zoologice și de conservare.

„Oamenii sunt destul de abrutizați”, a spus el. „Ei se agață de un model care să-i conducă la o explicație”.

Ce s-a întâmplat cu animalele de la grădina zoologică din Dallas

Evenimentele au început pe 13 ianuarie, când un leopard a fost dat dispărut din habitatul său. În zilele și săptămânile care au urmat, a fost găsită o breșă în incinta maimuțelor langur, un vultur pe cale de dispariție a fost găsit mort și două maimuțe tamarin împărat ar fi fost furate.

cnbcnews.com
cnbcnews.com; una din maimuțele furate

Tom Schmid, CEO și președinte al Grădinii Zoologice și Acvariului din Columbus, a declarat că nu a mai văzut așa ceva. „Este inexplicabil”, a spus el. „Nu mă pot gândi la o astfel de situație în cei peste 20 de ani de când lucrez în domeniu”.

În timp ce se chinuie să înțeleagă cum să înțeleagă ce s-a întâmplat, grădina zoologică din Dallas promite „schimbări semnificative” la securitatea instalației pentru a evita ca așa ceva să se mai întâmple vreodată.

Vineri, autoritățile au indentificat o posibilă legătură între un vizitator de 24 de ani al grădinii zoologice cu de trei dintre cazuri, inclusiv de presupusul furt al perechii de maimuțe tamarin împărat. Davion Irvin a fost arestat joi și a fost acuzat de furt și cruzime față de animale. Bella și Finn, tamarinii, au fost găsiți marți, nevătămați, în dulapul unei case libere.

De asemenea, Irvin este acuzat de tâlhărie în legătură cu evadarea leopardului Nova, a precizat Departamentul de Poliție din Dallas. Irvin este „legat” de incidentul în care au fost implicate maimuțele langur, dar nu a fost acuzat în acest caz. Nici leopardul, nici Nova, nici langurii nu au fost răniți.

cnbcnews.com
cnbcnews.com; leopardul dat dispărut

De asemenea, Irvin nu a fost acuzat nici în cazul morții din 21 ianuarie a lui Pin, un vultur cu față de lappet în vârstă de 35 de ani, care a fost găsit cu ceea ce oficialii grădinii zoologice au descris ca fiind o „rană neobișnuită”. Purtătoarea de cuvânt a poliției din Dallas, Kristin Lowman, a declarat vineri reporterilor că sunt posibile mai multe acuzații.

„Este fără precedent ceea ce s-a întâmplat aici”

Autoritățile nu au stabilit un motiv, dar Lowman a declarat că anchetatorii sunt de părere că Irvin plănuia o altă crimă înainte de arestarea sa. 

Un angajat al acvariului Dallas World Aquarium a alertat autoritățile în legătură cu Irvin după ce Departamentul de Poliție a publicat o fotografie a unei persoane cu care doreau să vorbească în legătură cu animalele dispărute. 

cnbcnews.com
cnbcnews.com; vulturul Pin

Irvin l-a interogat pe un angajat despre „mijloacele și modalitățile de a prinde animalele”, potrivit unei declarații a poliției care susține mandatul de arestare.

Irvin nu lucrase și nici nu era voluntar la Grădina Zoologică din Dallas, dar avea acces în calitate de invitat, a declarat vineri președintele și directorul general al Grădinii Zoologice din Dallas, Gregg Hudson.

„Au fost trei săptămâni incredibile pentru noi toți cei de aici de la grădina zoologică”, a declarat Hudson reporterilor. „Este fără precedent ceea ce s-a întâmplat aici”.

Trei tăieri, trei habitate

Atunci când lucrurile merg prost la grădinile zoologice, a spus Schmid, incidentele sunt de obicei izolate și probabil implică faptul că cineva încearcă să ia un animal acasă sau să aibă acces la un habitat.

„Acest lucru nu este teribil de neobișnuit”, a spus Schmid. „Faptul că au avut mai multe evenimente face ca acest lucru să fie cu atât mai îngrijorător”.  

Oficialii din Dallas au oferit puține detalii despre incidente, deși un punct comun între trei dintre ele, leopardul, maimuțele tamarin și maimuțele langur, au fost tăieturile găsite în habitatele din plasă de sârmă care adăpostesc animalele. Autoritățile au spus că acestea păreau intenționate.

Mai multe camere, mai mulți paznici

Hudson a declarat că grădina zoologică introduce măsuri de securitate pentru a se asigura că „astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla”.

A adăugat camere de luat vederi inclusiv turnuri împrumutate de la Departamentul de Poliție din Dallas – și mai mulți paznici pe timp de noapte pentru a supraveghea terenul de 106 acri. Streiber a declarat că membrii personalului au limitat accesul în aer liber pe timpul nopții pentru unele animale.

„Asigurarea securității unei grădini zoologice este o provocare unică care necesită nevoi specifice din cauza mediului”, a declarat miercuri grădina zoologică într-o declarație. „Există deseori un coronament extins de copaci, habitate extinse și zone din spatele scenei care trebuie monitorizate, precum și un trafic intens din partea oaspeților, a contractorilor și a personalului”, potrivit cnbcnews.com