Sari la conținut
Home »  Top 7 grădini zoologice din țara noastră

 Top 7 grădini zoologice din țara noastră

 Top 7 grădini zoologice din țara noastră.

Top 7 grădini zoologice din țara noastră. Când vine vorba despre atracțiile turistice din România, castelele din țară sunt, fără îndoială, printre cele mai populare. Cu toate acestea, în marile orașe, turiștii au oportunitatea de a explora și alte locuri fascinante.

Grădinile zoologice se numără printre aceste destinații, unde sunt adăpostite o varietate impresionantă de specii de animale și păsări exotice. În acest context, vă prezentăm o listă cu cele mai mari grădini zoologice din România.

 Top 7 grădini zoologice din țara noastră

1. Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Situată în municipiul de reședință a județului Mureș, aceasta este cea mai mare grădină zoologică din România. Aici găsești aproximativ 500 de animale din 80 de specii. Grădina a fost înființată în 1964 și ocupă o suprafață de aproximativ 40 de hectare.

2. Grădina Zoologică din București: Deschisă în 1955, această grădină zoologică este situată în Sectorul 1 al Capitalei și adăpostește peste 40 de specii de mamifere, 9.000 de specii de reptile și o colecție impresionantă de păsări, pești și amfibii. Este deschisă zilnic între orele 09:00 și 19:00.

3. Grădina Zoologică din Craiova: Această grădină zoologică a fost deschisă în 1906 și este una dintre cele mai vechi din țară. Inițial, avea doar câteva animale, dar în anii ’60 au fost aduse mai multe specii exotice. Astăzi, găzduiește peste 240 de exemplare.

4. Grădina Zoologică de la Sibiu: Înființată în 1929 în pădurea Dumbravă, această grădină zoologică are peste 130 de animale, inclusiv babuinul imperial, pitonul tigrat, țestoasa de Florida și cinteza. Aici se pot vedea și exemplare rare precum cămila și lupul iberic.

Grădini care datează chiar din 1960

5. Grădina Zoologică din Oradea: Această grădină zoologică din Oradea este una dintre cele mai frumoase și mari din țară. Aici puteți admira mamifere carnivore și erbivore, păsări exotice, reptile, țestoase și pești. Este deschisă zilnic între orele 09:00 și 19:00.

6. Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea: Aici găsești o varietate mare de animale din America Centrală și de Sud, Africa, Europa și Australia.

După investiții și amenajări, grădina a fost redeschisă și oferă facilități precum o sală de relaxare și un parc de joacă pentru copii. Programul de vizitare este zilnic de la 9:00 la 20:00.

7. Grădina Zoologică Bârlad: Această grădină zoologică a fost deschisă în 1960 și este cea mai mare din zona Moldovei, cu o suprafață de aproximativ 56.000 de metri pătrați.

Aici poți vedea lei, tigri, urși, jaguari, maimuțe, bivoli, cerbi, fazani, reptile și multe alte animale extraordinare. Este deschisă de marți până duminică, între orele 10:00 și 19:00, conform impact.ro.