Sari la conținut
Home » Cele mai longevive rase de câini mici. Cinci animale de companie cu durate de viață lungă

Cele mai longevive rase de câini mici. Cinci animale de companie cu durate de viață lungă

câine cu capul plecat; sursă foto: livescience.com

Cele mai longevive rase de câini mici. V-ați întrebat vreodată care sunt rasele de câini mici care sunt cele mai sănătoase? Din cauza practicilor de reproducere necorespunzătoare, unii căței de talie mică sunt predispuși la anumite probleme genetice de sănătate, cum ar fi displazia de șold.

Unele rase sunt mai predispuse să sufere de degenerare a retinei, insuficiență renală sau chiar ruptură de ligamente. Acest lucru nu înseamnă că fiecare câine din rasa respectivă va dezvolta probleme, ci doar că prezintă un risc crescut.

Sunt informații utile, pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a lua decizia de a vă lua un animal de companie. Însă vă sunt de folos și după aceea, pentru a preveni riscurile specifice fiecărei rase. Iată deci o lista cu cele mai sănătoase rase de câini mici.

Cele mai longevive rase de câini mici: Affenpinscher

Un Affenpinscher care privește insistent
Un Affenpinscher care privește insistent

Affenpinscher este un câine de talie mică destul de sănătos. Și, deși arată ca niște câini de ținut în brațe, nu vor să se încălzească prea mult timp.

Ca să nu mai vorbim de faptul că această rasă preferă să petreacă timpul cu adulții decât cu copiii. Este un câine care poate fi, uneori, încăpățânat, cu un comportament independent.

Dar care vă va iubi necondiționat pe parcursul întregii sale vieți care poate ajunge până la 12-15 ani ai săi. Acest cățeluș este activ și energic, gata să fie câinele tău de pază și partenerul tău de plimbare.

Terrier Australian

Terrierul australian este prima rasă care a fost recunoscută și prezentată în Australia. Cântărind sub 16 kilograme, acest terrier tenace este curajos, ascultător și inteligent.

Este foarte ușor de dresat și incredibil de distractiv. Dezavanatajul este că se plictisește ușor din cauza repetiției și are nevoie de metode de învățare captivante.

Dacă vă gândiți să aduceți acest câine acasă, asigurați-vă că aveți o curte sigură și bine împrejmuită. Crescut ca rasă de muncă, acest cățeluș are o dorință puternică de a vâna animalele mici.

Are o personalitate optimistă și energică, prin urmare necesită un regim de viață activ.

Bolognese

Acest cățel este originar din Bologna, Italia, este cunoscut și sub numele de “câinele antidepresiv”. Este fericit, mic și sănătos și are o adorabilă siluetă pufoasă – măsoară mai puțin de un metru înălțime și cântărește între 8 și 14 kilograme.

Nu-i place însă să fie lăsat singur pentru perioade lungi de timp și este întotdeauna dispus să călătorească cu tine. Este un adevărat câine de companie, dar are tendința să devină puțin cam manipulator dacă vă simte slab.

Ceea ce vă pooate crea probleme atunci când vine vorba de educarea acestui cățeluș.

Cele mai longevive rase de câini mici: Border Terrier

Cu o durată de viață tipică de 12-15 ani, Border Terrier este un cățeluș sănătos care, inițial, a fost crescut pentru a fi un vânător de vulpi. Din acest motiv, această rasă are un instincte de vânătoare foarte puternic și înclinația de a săpa gropi în curtea ta.

Din același motiv, este incredibil de energic și activ – pur și simplu un pachet absolut de energie care adoră să plece în drumeție cu tine. Cântărind sub 15 kilograme, acest câine este inteligent, se înțelege foarte bine cu copiii și estee ușor de dresat.

Ca atare, este protectorul ideal al familiei. Au însă uneori tendința de a fi puțin cam prea vocali și predispuși să latre frecvent dacă sunt plictisiți.

Boston Terrier

Cu o vechime de peste 100 de ani, această rasă de câini mici și sănătoși este în mod clar una dintre favoritele fanilor Terrierilor! Boston este o rasă compactă, cu blană scurtă, cântărește între 10 și 25 de kilograme și este ușor de dresat. Nevoile sale de îngrijire sunt reduse, dar cerințele sale de mișcare specifice acestei rase nu trebuie neglijate.

Boston Terrier aparține unei clase de câini cunoscuți sub numele de brahicefalici, ca urmare a maxilarelor lor superioare scurte și a fețelor cu nasul plat. În consecință, căldura din timpul verii este greu de suportat pentru acest cățeluș.

Mulți câini cu botul scurt sunt mai predispuși să sufere de epuizare din cauza căldurii. Iar răcorirea printr-o baie ăn aer liber nu este o soluție, pentru ca, adesea, nu sunt înotători puternici, corpul lor nefiind construit pentru a rămâne la suprafață în valuri, conform dogtime.com.

Există mulți alți câini sănătoși care nu au fost incluși pe listă și care vă așteaptă să-i descoperiți. Și nu toți sunt de rasă. Așa că, atunci când vă gândiți la adopție, vă rugăm să căutați și în adăposturi și centrele de salvare a câinilor.