Cum sunt afectate animalele de la grădinile zoologice de COVID-19 și lipsa oamenilor!
Victimele colaterale ale pandemiei globale de coronavirus!
Diversele studii au arătat că nivelul cererilor de adopție al animalelor a crescut considerabil de la începutul pandemiei de coronavirus, fiind resimțite din plin efectele psihologice negative. Însă ce se întâmplă cu animalele de la grădinile zoologice?
Citește și:
- Încălzirea globală, motiv de îngrijorare pentru sănătatea an...
- Vladimir Putin a anunţat personal! Informaţie şoc de la Mosc...
- Ce trebuie să știi despre virusul care declanșează mai multe...
- Avertisment pentru cei care au fost diagnosticați cu diabet ...
Se pare că aceste animale ar suferi mai mult din lipsa interacțiunii cu vizitatorii. Un bun exemplu este dat de Grădina Zoologică Orana din Noua Zeelandă, un parc natural mai exact, de peste 80 h, închis momentan din cauza COVID-19. Numărul ridicat de cazuri a dus țara în carantină, iar oamenii evită să iasă așa cum o făceau în trecut.
Îngrijitorii au observat că girafele își ocupă zilnic, la ora 15.00, locurile pe unde știu că trec oamenii , deoarece Orana e o grădină zoologică aparte, unde vizitatorii pot interacționa cu majoritatea animalelor , iar rinocerii ies la ora 15.15 și așteaptă să fie scărpinați pe burtă.
Pentru ele interacțiunea cu oamenii e un stimulent foarte important.
Citește și:
- Știați că liliecii pot prezice viitorul? Studiul remarcabil ...
- Bomba zilei în Europa! S-a aflat ce vrea să facă Uniunea Eur...
- Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună dietă zil...
- Anunțul momentului pentru romanii cu credite! Vor avea parte...
Animalele par confuze, plictisite și chiar triste! Cum sunt afectate animalele
Îngrijitorii spun că animalele par confuze, plictisite, chiar triste și clar nu le priește singurătatea. Ca să le mai ridice moralul, încearcă să le stimuleze suplimentar prin mutarea în țarcuri noi, de unde pot interacționa cu alte animale.
Însă, apare un fenomen mult mai îngrijorător. Zeci de grădini zoologice din întreaga lume se confruntă cu probleme financiare extrem de grave. Astfel, a fost nevoie de o mobilizare exemplară pentru a se organiza o strângere de fonduri în vederea achiziționării de mâncare pentru animale, iar în Germania, grădinile zoologice ar putea cere un ajutor financiar de 100 milioane de euro de la stat.