Sari la conținut
Home » Primul succes în lupta pentru protejarea animalelor rare! O femelă leopard Amur a fost surprinsă cu puii săi

Primul succes în lupta pentru protejarea animalelor rare! O femelă leopard Amur a fost surprinsă cu puii săi

  • de

Primul succes în lupta pentru protejarea animalelor rare! O femelă leopard Amur a fost surprinsă cu puii săi.

În lume mai există aproximativ 100 de exemplare!

Potrivit The Moscow Time, oamenii de știință dintr-un parc național rus situat în regiunea Primorye, la granița cu China, au capturat imagini uimitoare cu o femelă leopard Amur, împreună cu cei trei pui ai săi.

Tânăra mamă, identificată cu indicativul Leo 117F, este surprinsă urmărind ceva, cel mai probabil un animal, și apoi părăsind dealul pentru a-l inspecta de aproape.

Leoparzii Amur sunt considerați a fi cei mai rari dintre felinele mari din lume.

Ivan Rakov, purtător de cuvânt al parcului național, a declarat că este pentru prima dată când Leo 117F, despre care se crede că are patru ani, a fost filmată împreună cu puii ei.

Am descoperit că a reușit să-și întemeieze o familie”, a declarat Rakov pentru AFP. El a mai spus că creșterea a trei pui în taiga rusă necesită „mult spațiu și multă mâncare”.

Rakov a spus că filmarea arată că lupta împotriva braconierilor și o serie de alte măsuri întreprinse în ultimii ani pentru a spori populația speciei amenințate de dispariție au dat roade.

Vârful unui deal din Parcul Național „Țara Leopardului” a fost locul surprinderii acestor imagini rare:

În ultimii 20 de ani, numărul leoparzilor Amur din Rusia a crescut de la 35 la aproximativ 100. Rakov spune că aproximativ 40 dintre animale au „dublă cetățenie” și circulă liber între Rusia și China.

Înființat în 2012, acest parc național găzduiește și alte feline rare, cum ar fi râsul.