Sari la conținut
Home » Alergiile cu care se poate confrunta câinele tău

Alergiile cu care se poate confrunta câinele tău

Alergiile cu care se poate confrunta câinele tău sunt de foarte multe ori deranjante atât pentru el, cât și pentru familie. Alergiile au intrat în atenția oamenilor deoarece sunt tot mai des întâlnite la animalele de companie.

Câinii sunt unele dintre cele mai afectate animale de alergii. Aceștia pot avea sau dezvolta alergii alimentare, alergii de mediu sau alergii cutanate. Medicii veterinari au descoperit numeroase cazuri de alergii şi la animale ale căror simptome sunt asociate adesea de către stăpâni cu alte afecțiuni. Astfel că identificarea corectă a acestora se poate face mai greu.

Alergiile cu care se poate confrunta câinele tău și simptomele pe care le dezvoltă

Cum alergiile sunt de mai multe tipuri, iar fiecare organism este unic – chiar și în cazul patrupezilor – simptomele pe care aceștia le pot avea atunci când sunt alergici la un aliment sau la un factor extern se manifestă diferit.

Există totuși o serie de simptome care sunt mai des întâlnite, printre care se regăsesc: apariția mâncărimii, urticariei, înroșiri sau inflamații ale pielii, strănut, dificultăți la respirație, vărsături, diaree, umflarea feței, a buzelor sau a urechilor, un ritm cardiac anormal, crescut.

De asemenea, mai sunt și simptome care pot fi ușor de asociat cu alte afecțiuni specifice câinilor, cum ar fi scărpinatul frecvent, căderea exagerată a părului, rosul labelor sau frecarea feței de covor, infecții ale urechilor.

În astfel de cazuri, stăpânii ar trebui să meargă cât mai curând cu animalul lor de companie la veterinar, pentru a identifica cu exactitate cauza acestor comportamente sau manifestări.

Realizate mai multe tipuri de investigații de către medici reprezintă un ajutor important în descoperirea afecțiunilor de care suferă câinele lor.

Alergiile, metode de depistare

Unele simptome pe care le au câinii cu alergii pot pune în dificultate și un medic veterinar. Fie că nu cunoaște încă motivul apariției simptomelor respective, fie că dorește să se convingă de bănuielile pe care le are, un medic veterinar poate apela la una dintre cele 3 modalități de identificare a alergiilor.

  • testarea alergică prin intermediul unor analize de sânge sau intradermic,
  • terapia la reacție
  • prin eliminarea treptată a factoriilor asupra cărora planează suspiciunea că provoacă alergiile respective, până se descoperă „vinovatul”.

Prin urmare, orice problemă de sănătate ar avea animalele, aceasta poate fi descoperită și tratată de o echipă de medici veterinari pasionați și profesioniști care au la îndemână aparatură performantă, ce îi poate ajuta să investigheze chiar și afecțiuni mai puțin cunoscute