Sari la conținut
Home » Și câinii pot face alergii. Care sunt cauzele și simptomele

Și câinii pot face alergii. Care sunt cauzele și simptomele

Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai buni câini de pază?

Și câinii pot face alergii. O alergie nu este ușor de diagnosticat. Acest lucru se întâmplă deoarece aproape toate simptomele alergiei pot fi legate de alte afecțiuni și boli. Iar unele pot fi chiar grave.

Dacă comportamentul câinelui dvs. s-a schimbat sau au dezvoltat brusc oricare dintre simptomele, este important să îi faceți un control la medicul veterinar. Acesta va efectua testele corespunzătoare pentru a exclude afecțiuni grave.

Este important de știut că câinii pot dezvolta noi alergii la orice vârstă. Acest lucru înseamnă că este util să fii vigilent și să observi semnele cheie. Acestea sunt principalele simptome ale alergiilor la câini:

  • Mâncărime pe piele, pe tot corpul sau mai ales la labe, în special la câinii cu intoleranță alimentară.
  • Umflarea feței sau a urechilor, cauzată de producția excesivă de histamină.
  • Nas care curge și strănut.
  • Diaree, vărsături și letargie, adesea cauzate de intoleranța alimentară.
  • Șoc anafilactic – rar, dar periculos, cu creșterea frecvenței cardiace și dificultăți în respirație.

Și câinii pot face alergii: Cele mai comune alergii ale câinilor

Și câinii pot face alergii: Un câine
Și câinii pot face alergii: Un câine fericit în iarbă

O alergie apare atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la un alergen. Poate fi moștenită sau declanșată de ani de expunere. Alergiile la câini sunt destul de comune, în special cele de tipul alergiilor de mediu. Acestea sunt grupate în trei categorii principale:

Alergii de mediu

Alergenii umani – cum ar fi acarienii, praful, mucegaiul și polenul – pot afecta și câinii. Acestea sunt adesea sezoniere. Ceea ce ne ajută să identificăm alergenul specific care îi afectează pe câinii noștri.

Poate să apară brusc o alergie de mediu? Este mai probabil să fie moștenită și, în general, se manifestă până când câinele dvs. are 3 ani. Cu toate acestea, simptomele pot deveni mai grave în timp sau dacă vă mutați.

Și câinii pot face alergii: Alergie la pureci

Dacă câinele dvs. suferă de dermatita alergică la pureci, o singură înțepătură îl poate provoca mâncărime. Purecii injectează salivă atunci când se agață de pielea unui câine. Aceasta conține antigene iritante care îl fac să se simtă mâncărime.

Câinii pot fi, de asemenea, alergici la înțepăturile altor insecte, cum ar fi păianjenii sau înțepăturile de albine.

Poate alergia la pureci să apară brusc? Da, poate începe în orice moment al vieții câinelui dvs. Dacă au și alte alergii, sunt mai predispuși la dezvoltarea alergiei la pureci.

Alergii alimentare

Intoleranța alimentară nu este strict o alergie, dar implică o reacție biologică la un aliment declanșator. Cele mai comune „alergii” alimentare la câini sunt la carne de vită, pui, produse lactate, soia și ouă.

Mâncarea pentru câini etichetată „hipoalergenică” nu conține, de obicei, niciunul dintre aceste ingrediente.

Poate să apară brusc alergii alimentare? Da, dar debutul simptomelor nu este la fel de rapid. Câinele dvs. a acumulat o reacție imună la alergen și, în cele din urmă, anticorpii au ajuns la un nivel excesiv de ridicat. Practic, corpul câinelui dvs. încearcă să respingă alergenul, ceea ce provoacă în cele din urmă simptome precum dureri de stomac, diaree și vărsături. În toate cazurile menționate este necesară intervenția medicului veterinar, pentru potrivit fotp.com.