Sari la conținut
Home » Cum s-a schimbat viața unui cățel abandonat atunci când a primit dragoste și îngrijire veterinară

Cum s-a schimbat viața unui cățel abandonat atunci când a primit dragoste și îngrijire veterinară

Cum s-a schimbat viața unui cățel abandonat atunci când a primit dragoste și îngrijire veterinară.

De la speranțe mici de viață, la o luptă pentru supraviețuire și fericire!

Decizia de a abandona un cățel, mai ales aflat într-o stare medicală gravă, cu șanse minime de supraviețuire, este o dovadă de lipsă de empatie și conștientizare a răului făcut. Așa s-a întâmplat și în Târgu-Jiu, unde un cățel abandonat a fost la un pas să moară.

Norocul său a fost un medic veterinar, care i-a oferit o nouă șansă la viață.

Totul s-a petrecut în toamna anului trecut, atunci când Patricia Paraschiv a găsit un pui de cățel abandonat, care suferea de probleme medicale, și a decis să îl salveze:

„Tu, cel care ai abandonat sufleţelul acesta de cateva sute de grame – orb, cu gastroenterită hemoragică, miaza cutanată ( adica, mai pe romaneste, viermi care îl mâncau de viu) cu o infestaţie masivă cu pureci şi paraziti intestinali, fără să te intereseze dacă va muri sau nu, poate îl vezi acum…….după două zile de tratament intensiv dă semne că îşi revine, încet, încet.  Nu ştiu încă dacă va supravietui, dar ştiu că, împreună, şi el şi eu, facem tot posibilul pentru că îl aşteaptă o familie extraordinară cândva. Ahhh, tu cel care l-ai abandonat …, poate vrei să sterilizezi căţeaua, mama puiuţului, că tot poţi sp o faci gratuit (de ani buni deja), astfel încât să eviţi astfel de evenimente… Nu de alta, dar dacă nu ai aflat încă atât refuzul sterilizării, cât si abandonul se sancţionează cu amendă, potrivit legii“.

Acum, totul însă s-a schimbat! Cățelul a reacționat bine la tratament, s-a refăcut, și a intrat în cadrul unei familii iubitoare.

Patricia Paraschiv, medic veterinar şi voluntar în Asociaţia de protecţie a animalelor „Pro Animals“, a declarat prin intermediul unei postări pe Facebook:

„Anul trecut făceam postarea de mai jos, revoltată de faptul că o persoană a abandonat un puiuţ bolnav cu şanse minime de supravieţuire, noaptea, într-un adăpost. Acum cred ca abandonul a fost şansa lui la o viaţă frumoasă cum mulţi nu o să aibă niciodată. Am trecut prin multe, am crezut că-l pierd, dar tratamentul zilnic şi dragostea au dat roade. Acum, «Mio-Lio» este la căsuţa lui, într-o familie extraordinară, căreia îi mulţumesc din suflet pentru şansa oferită!“, a transmis medicul veterinar într-o postare pe Facebook.

Un simplu gest a reușit să salveze un cățel de la o moarte sigură.