Sari la conținut
Home » Praful toxic din ambalajul în care este ținută hrana pentru animalele de companie. Producătorii încă nu au luat măsuri

Praful toxic din ambalajul în care este ținută hrana pentru animalele de companie. Producătorii încă nu au luat măsuri

Stăpânii animalelor de companie nu pierd timpul și nu se grăbesc să intre în acțiune atunci când vine vorba de retragerea de produse alimentare (și pe bună dreptate), dar nu ne-am fi imaginat niciodată că ambalajul în care sunt stocate  alimentele pentru animale de companie poate ascunde ceva periculos. 

Noile date ale Grupului de lucru pentru mediu, sau EWG, sugerează că pungile în care este ținută hrana pentru animale de companie sunt încă o modalitate prin care oamenii și animalele sunt expuse la un grup de „substanțe chimice”  numite PFAS. Sunt un grup de substanțe chimice care rezistă la căldură, ulei, grăsimi și apă. 

Produsele toxice din pungile pentru hrana animalelor

Aceste produse toxice pot fi deja găsite într-un număr surprinzător de mare în articole de zi cu zi, inclusiv articole de bucătărie și produse de îngrijire personală. Nivelurile din unele mărci de ambalaje pentru hrana animalelor de companie au fost semnificativ mai mari.

EWG este o organizație nonprofit care își propune „să vă dea posibilitatea de a vă familiariza cu studiile revoluționare (dacă nu sunteți deja) pentru a face alegeri în cunoștință de cauză”. 

Organizația a început într-un laborator independent să efectueze studii asupra a 11 tipuri diferite de hrană pentru animale de companie de la 7 mărci diferite pentru a confirma dacă PFAS erau prezenți. Și au fost. Pentru a determina acest lucru, laboratorul independent a prelevat probe din fiecare ambalaj de hrană pentru a determina nivelul total, care este un indicator probabil al prezenței PFAS. 

Care ambalaje sunt toxice pentru animalele de companie

Fiecare ambalaj care a fost testat conținea un nivel măsurabil de fluor, deși numai cele cu niveluri de peste 100 de părți pe milion au fost testate pentru PFAS. Cu toate acestea, rezultatele sunt îngrijorătoare:

Ambalajul Purina Cat Chow conținea cel mai ridicat nivel de PFAS total, de 244,7 părți pe miliard (ppb). Pe locul doi, Kibbles N’ Bits conține PFAS în 14,3 ppb. În total, 7 tipuri diferite de „substanțe chimice veșnice” periculoase au fost găsite în ambalajele alimentelor pentru animale de companie.

„PFAS este atât de toxic la niveluri atât de scăzute încât orice nivel este un motiv de îngrijorare”, a declarat Sydney Evans de la EWG pentru WSB-TV. Din fericire, EWG a declarat, de asemenea, că nu există dovezi că PFAS se transferă de pe ambalaje pe alimente. Principala preocupare este inhalarea prafului, nu consumul alimentelor în sine. 

Chiar și așa, niciun producător de hrană pentru animale de companie nu a abordat sau promis eliminarea treptată a acestor substanțe chimice dăunătoare. Deocamdată, depinde de părinții animalelor de companie să rămână informați și vigilenți.