Sari la conținut
Home » 3 moduri de a întări legătura cu animalul tău de companie. Ce poți face concret

3 moduri de a întări legătura cu animalul tău de companie. Ce poți face concret

Legătura cu animalul tău. Animalele de companie sunt tovarăși constanți și o sursă de bucurie și sănătate. Studiile au arătat că proprietarii de animale de companie rămân mai sănătoși și se bucură de o calitate a vieții mai bună în general decât cei care nu au animale de companie.

Legătura om-animal este o relație reciproc avantajoasă de încredere și respect. Și este motivul pentru care animalul dumneavoastră de companie vă copleșește cu afecțiune ori de câte ori vă întoarceți acasă.

Iată trei modalități de a dezvolta și consolida legătura specială pe care o aveți cu companionul dumneavoastră cu patru picioare.

Învățați-vă companionul un truc nou

Pisică într-o barcă
O pisică într-o barcă gata de drumeție

Socializarea și dresajul sunt vitale atunci când animalele de companie sunt tinere. Cu toate acestea, mulți stăpâni de animale de companie se opresc la antrenamentul de bază pentru ascultare.

Dresajul animalului dvs. de companie ar trebui să fie un efort pe tot parcursul vieții. Iar predarea unui nou truc sau a unei noi abilități le va exersa creierul și le va întări abilitățile cognitive pe măsură ce se apropie de bbătrânețe.

Desemnați sesiuni zilnice de antrenament cu prietenul dvs. blănos și învățați-i trucuri noi. Cum ar fi să dea lăbuța sau să se rostogolească

Animalele de companie, în special câinii, vor prospera de la învățarea de noi abilități cu tovarășul lor uman preferat. Nu uitați să îl includeți și pe prietenul dumneavoastră felin. Oferiți-i laude și recompense, astfel încât să înțeleagă comportamentul dorit.

De asemenea, puteți lua în considerare înscrierea animalului dvs. de companie la o clasă de dresaj pentru a învăța abilități avansate.

Legătura cu animalul tău: Rămâneți activi

Mulți stăpâni de animale de companie își arată dragostea față de animalele de companie împărțind o bucată din cina lor. Cu toate acestea, prea mult dintr-un lucru bun poate fi periculos pentru sănătatea animalului dvs. de companie.

Centrele veterinare din SUA raportează că peste 50% dintre câinii și pisicile din această țară sunt supraponderali sau obezi. Rămânând activi împreună cu animalul dvs. de companie, nu numai că veți asigura o cantitate sănătoasă de exerciții fizice, dar vă veți întări și legătura.

Animalele de companie care își mențin o greutate sănătoasă au o durată de viață mai mare cu peste doi ani. Încercați să vă plimbați prietenul canin timp de cinci minute de patru-cinci ori pe zi. Ajungeți treptat la 30-45 de minute de activitate.

Prietenii dvs. felini pot fi, de asemenea, plimbați în lesă. Dar răbdarea și mersul încet sunt vitale pentru ca ei să accepte lesa.

Beneficiile încorporării activității zilnice cu animalul dvs. de companie includ:

  • Creșterea capacității de a menține o greutate sănătoasă
  • Îmbunătățirea funcției cardiovasculare
  • Tonus muscular îmbunătățit
  • Îmbunătățirea digestiei
  • Scăderea incidenței artritei
  • Mobilitate crescută a articulațiilor

Asigurați-i o îngrijire regulată a sănătății

Îngrijirea regulată a sănătății și îngrijirea preventivă vă oferă garania că animalul dvs. de companie rămâne sănătos. Și alături de dvs. cât mai mult timp posibil. Progresele în îngrijirea veterinară fac ca animalele să trăiască acum o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Este posibil însă ca animalului dvs. de companie să nu-i placă întotdeauna să fie vaccinat și poate fi speriat în timpul unei examinări veterinare. Cu toate acestea, vorbind calm cu animalul dumneavoastră de companie înainte, în timpul și după examinare, îi veți oferi liniște și confort.

Luați în considerare achiziționarea unei asigurări de sănătate pentru animale de companie. Astfel încât să fiți pregătiți pentru orice îngrijire veterinară costisitoare pentru un accident sau o boală neașteptată, recomandă animalemergencycare.net.