Sari la conținut
Home » VIDEO INCREDIBIL! Un bursuc curajos pune la punct trei gheparzi

VIDEO INCREDIBIL! Un bursuc curajos pune la punct trei gheparzi

Imagini surprinzătoare au apărut în spațiul on-line, un bursuc se pare că, deși este în inferioritate, pune la punct trei gheparzi. Imaginile au fost vizualizate de peste un milion de utilizatori Twitter.

În funcție de specie, bursucul este frecvent întâlnit pe teritoriul Americii de Nord, Asiei, Africii și a Europei. face parte din familia mamiferelor Mustelidae din care mai fac parte vidrele, nevăstuicile, dihorii și glutonii.

Bursucul este unul dintre cele mai curajoase animale din lume

Speciile diferă între ele în funcție de colorit și mărime, dar sunt animale sălbatice cu membre scurte și corpul mai lat au un cap alungit cu urechi mici în timp ce lungimea cozii, diferă de la specie la specie.

De exepmlu, bursucul asiatic au o coadă extrem de scurtă, în timp ce sunt anumite specii a căror coadă ajunge până la 50 de centimetri lungime. Coloritul acestora poate fi preponderent alb sau negru în special pe parte superioară a corpului în timp ce trupul este negru complet, ca în cazul bursucului european. 

Își petrece iarna hibernând la fel ca vărul său viezurele, prin urmare în perioada lunilor noiembrie martie sunt activi foarte puțin spre deloc. Este considerat un animal extrem de abil, inteligent și curajos. Inteligența lui rezidă din sistemul de vizuini pe care le construiesc, galeriile ajung până la 8 metri și sunt extrem de curate.   

În tabăra adversă gheparzii sunt recunoscuți pentru viteza lor, fiind de altfel considerate cele mai rapide mamifere terestre. Face parte din categoria Felidae și este răspândit în aproape toată Africa, Asia de Sud-Vest și India. Performanțele pe care le atinge ghepardul în materie de accelerație de la 0-100 de kilometri pe oră ar face geloși mulți producători auto. Grație ghearelor semi-retractabile ghepardul poate ajunge până la 112 km/h în aproximativ 3 secunde.