Sari la conținut
Home » Victorie importantă pentru iubitorii de animale. Încă un stat interzice comerțul cu carnea de câine

Victorie importantă pentru iubitorii de animale. Încă un stat interzice comerțul cu carnea de câine

sursă foto: braila-portal.ro

Militanții din cadrul coaliției Dog Meat Free Indonesia (DMFI), printre care se numără și FOUR PAWS, au confirmat vestea că Jakarta, capitala Indoneziei, a introdus o interdicție privind comerțul cu carne de câine și pisică.

Jakarta devine acum cea de-a 21-a jurisdicție din Indonezia care interzice acest comerț brutal. Măsura vine ca răspuns la o campanie intensă a DMFI, care a scos la iveală cruzimea severă față de animale și riscurile pentru sănătatea umană cauzate de boli zoonotice precum rabia.

sursă foto: worldanimalnews.com
sursă foto: worldanimalnews.com

Peste 30 de milioane de animale cad pradă comerțului

„Acesta este cu adevărat un moment istoric și de răscruce în mișcarea pentru a pune capăt comerțului cu carne de câine și pisică, capitala Indoneziei introducând o interdicție asupra acestui comerț crud. Asociația four paws face campanie pe această temă de ani de zile, iar în prezent are o petiție cu aproape două milioane de semnături în întreaga lume”, a declarat Josef Pfabigan, directorul general al FOUR PAWS.

„Deși acesta este un succes uriaș, nu ne putem lăsa pe o ureche, trebuie să se facă mai mult la nivelurile superioare de guvernare, deoarece comerțul cu carne de câine și pisică duce în continuare la o cruzime oribilă asupra a aproximativ 30 de milioane de animale pe an în Asia, inclusiv aproximativ 10 milioane de câini numai în Asia de Sud-Est”, a conchis Pfabigan.

sursă foto: worldanimalnews.com
sursă foto: worldanimalnews.com

Se estimează că doar aproximativ 4,5% din cei 270 de milioane de locuitori ai Indoneziei au consumat vreodată carne de câine. Un sondaj de opinie la nivel național realizat de Nielsen în 2021 și comandat de DMFI a arătat că 93% dintre toți indonezienii susțin o interdicție națională.

Celebrități notorii care apără animalele, Kim Basinger, Ricky Gervais și Peter Egan se numără printre cei care împărtășesc această importantă victorie, trimițând un mesaj video la scurt timp după ce Departamentul pentru Securitate Alimentară, Marină și Agricultură a confirmat știrea.

sursă foto: worldanimalnews.com
sursă foto: worldanimalnews.com

„Vă mulțumim, domnule guvernator Heru, pentru că ați luat inițiativa de a face acest pas curajos și extrem de puternic pentru a interzice comerțul crud, periculos și ilegal cu carne de câine în Jakarta. Acțiunile dumneavoastră trimit un mesaj foarte clar câinii nu sunt hrană”, a declarat Kim Basinger. „Aceste legi de interzicere a cărnii de câine vor avea un impact de anvergură, protejând atât animalele, cât și oamenii.

Carnea de câine numai poate fi consumată în Jakarta

Câinii sunt un adevărat dar pentru noi toți cei de pe această planetă. Ei sunt companionii noștri care servesc cu loialitate omenirea. Ei trebuie să fie protejați de comerțul abuziv și inimaginabil de crud cu carne de câine.” Ricky Gervais s-a alăturat declarației lui Basinger, spunând: „Mesajul este clar, câinii nu sunt mâncare”, potrivit worldanimalnews.com.

sursă foto: worldanimalnews.com

„Interzicerea din Jakarta stabilește un exemplu clar pentru alte jurisdicții care să confirme faptul că comerțul cu carne de câine și pisică este intolerabil de crud și periculos și va contribui la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la pericolele grave și la suferința animalelor inerente acestui comerț”, a precizat Karin Franken, coordonator național al coaliției Dog Meat Free Indonesia.

La nivel mondial, intoleranța față de cruzimea față de animale și preocuparea pentru sănătatea umană determină un număr tot mai mare de țări, teritorii, provincii și orașe să adopte legi explicite care interzic comerțul, sacrificarea și consumul de câini și pisici.